Elfsborg mot Brommapojkarna – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Elfsborg vs Brommapojkarna Statistik

  • Elfsborg har gjort mål i 33 av de senaste 35 hemmamatcherna
  • Elfsborg har inte förlorat 18 av sina senaste 20 hemmamatcher i Allsvenskan
  • Elfsborg har gjort mål i 22 av de senaste 24 hemmamatcherna i Allsvenskan
  • I 9 av Elfsborgs senaste 11 hemmamatcher i Allsvenskan var antalet av mål över 2.5
  • Elfsborg har vann de senaste 4 hemma matcherna på rad medan de gjort mer än 1.5 mål
  • Brommapojkarna har släppt in i 24 av de senaste 26 matcherna i Allsvenskan
  • Brommapojkarna har gjort mål i 17 av de senaste 19 bortamatcherna i Allsvenskan
  • Brommapojkarna har gjort mål i 15 av de senaste 17 bortamatcherna
  • Brommapojkarna har gjort mål i 14 av de senaste 16 matcherna i Allsvenskan
  • I 7 av de senaste 9 bortamatcherna Brommapojkarna har spelat i Allsvenskan, har båda lagen gjort mål

Elfsborg vs Brommapojkarna H2H

Elfsborg höll nollan i de två senaste matcherna mot Brommapojkarna i Allsvenskan. Resultaten skrevs till 3-0 och 5-0. Elfsborg har läst av Brommapojkarna hyggligt på slutet med en fördel på 6-2-2 i resultat. De går in i det här mötet med mycket fina minnen från den senaste matchen där Elfsborg knep en 3-0-seger. Spelbolagen har värdarna att vinna denna match till 1.70. Elfsborg fick ut mer av Brommapojkarna i 5 av de senaste 7 mötena. De senaste 3 Allsvenskan mötena mellan Elfsborg och Brommapojkarna slutade med över 2.5 mål. I de senaste tio matcher mellan Elfsborg och Brommapojkarna blev över 2.5 mål vinnare fyra gånger. Odds på minst tre mål här ligger på 1.57 hos spelbolagen.

Det blev över 2.5 mål sex gånger i de senaste tio matcherna mellan lagen. Elfsborg gjorde i snitt 2.3 mål, medan Brommapojkarna snittade 0.7 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel tre gånger. Över 2.5 mål gjordes i sex av Elfsborg’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.3 mål under den här perioden.

Elfsborg vs Brommapojkarna Preview

Elfsborg form

Elfsborg har varit bleka i sina tre senaste matcher, även om de öppnade med en 2-0-seger mot Halmstads BK. De kunde ej följa upp lika bra och förlorade med 2-1 mot Malmö FF, för att senast återigen bjuda bort alla poäng efter 1-0-förlust mot IFK Göteborg. Elfsborg har tagit sju poäng från deras sex möten med lagen från den nedre halvan av Allsvenskan-tabellen. Detta motsvarar två vinster efter att ha gjort mål åtta gånger och släppt in nio. Elfsborg tog fyra segrar i sina sex senaste Allsvenskan-matcher på Borås Arena. En oavgjord och en förlust var deras facit, där de släppte in sex och gjorde 16 mål.

Brommapojkarna form

Brommapojkarna ser solida ut just nu efter tre raka utan förlust. De lade grunden genom att slå IFK Norrköping med 2-1, efter blev det poäng i en 1-1-match mot Västerås SK. I den senaste matchen fick man återigen dela på poängen genom 2-2 mot Malmö FF. Brommapojkarna vann två matcher och plockade nio poäng från deras sju möten mot lag från den övre halvan av Allsvenskan. De gjorde 14 mål och släppte in 14. I sina sex senaste bortamatcher i Allsvenskan, tog Brommapojkarna två vinster, medan man spelade lika i tre draws och åkte på en defeat förluster. Man hade en målskillnad på sju insläppta och gjorde tolv mål framåt.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Elfsborg tog samtliga tre poäng sju gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på ett förluster under den här perioden. Brommapojkarna vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort fyra och förlorade två. Målen flödar just nu för Elfsborg på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sex av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till sex gånger för Brommapojkarna i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Elfsborg har gjort första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Brommapojkarna gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. Elfsborg har gjort mål i 8 raka ligamatcher mot Brommapojkarna.

Det är svårt att inte titta på Nikola Vasic, när man letar efter en målskytt, då han är i fantastisk form. Han nätade fem i de senaste Allsvenskan-matcherna för Brommapojkarna, med totalt sju gjorda mål denna Allsvenskan-säsong. Med fyra mål på slutet för Elfsborg i Allsvenskan, är även Ahmed Qasem en spelare att hålla koll på.