AIK vs GAIS: Bästa oddsen och matchtipsen

AIK vs GAIS Statistik

  • I de senaste 10 matcherna i rad AIK har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I de senaste 11 AIKs matcher, var antalet mål över 2.5
  • AIK har gjort mål på de senaste 14 hemmamatcherna i Allsvenskan
  • AIK har gjort mål i 22 av de senaste 23 matcherna
  • I de senaste 8 matcherna i rad AIK har spelat i Allsvenskan, har båda lagen gjort mål
  • GAIS har inte vunnit 20 av sina senaste 22 bortamatcher i Allsvenskan
  • GAIS har släppt in i 20 av de senaste 22 bortamatcherna i Allsvenskan
  • GAIS har förlorade 7 i de senaste 9 borta matcherna i Allsvenskan, medan gjort mindre än 1.5 mål
  • GAIS har förlorade de senaste 4 borta matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål
  • GAIS har förlorat 8 av sina senaste 10 bortamatcher i Allsvenskan

AIK vs GAIS H2H

Senast lagen mötte varandra gick GAIS av planen som 2-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på måndag. Högt odds på oavgjort och det ser ganska osannolikt ut den här gången om man kollar lagens tio senaste möten. AIK lyckades med sex vinster, medan GAIS tog samtliga poäng tre gånger i dessa tio matcher. Spela på hemmavinsten ger dig ett odds på 1.85 medan det bästa odds hos spelbolagen på en bortavinst ligger på 3.50. AIK vann 5 av deras senaste 6 matcher mot GAIS. I de 3 senaste Allsvenskan-matcherna mellan AIK och GAIS slutade det under 2.5 mål. Senaste mötena mellan AIK och gästande GAIS har varit actionfyllda men saknat mål. Backa under 2.5 mål har varit vinnande inte mindre än sju gånger i de senaste tio matcherna. Bästa pris på under 2.5 finns till 2.20 hos spelbolagen.

Under 2.5 mål satt tre gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. AIK med ett snitt på 1.1 mål, och där GAIS snittade ett mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande sju gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i nio av AIK’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.4 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.3 mål under den här perioden.

AIK vs GAIS Preview

AIK form

Med en oklar form har AIK förlorat två av sina tre senaste matcher, nederlag 1-2 mot Kalmar FF, innan man slog Halmstads BK 1-2. Glädjen blev kortvarig efter att GAIS var för tuffa i en 2-0-förlust. AIK har tagit fyra poäng i deras sju matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. De vann ett av dessa matcher med sex mål mot 20. AIK har kommit tillbaka starkt med fyra segrar på de sex senaste hemmamatcherna i Allsvenskan. Ingen oavgjord och två förluster. De gjorde 17 mål och släppte in nio.

GAIS form

GAIS samlade fyra poäng från nio möjliga i de senaste matcherna. Mötet med Hammarby bjöd på 0-0, vilket följdes upp med en 3-1-förlust mot Sirius. Den senaste matchen lyckades man vinna mot AIK med 2-0. GAIS tog 13 poäng från sina sju matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. De vann fyra, gjorde nio mål och släppte in fyra. GAIS har bara en ynka seger från de sex senaste bortamatcherna i Allsvenskan. Man spelade oavgjort noll och förlorade fem samtidigt som laget släppte in tolv och gjorde fyra mål.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

AIK tog blygsamma sex segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i ett av matcherna, medan det blev tre förluster. GAIS vann tre av de 10 senaste och spelade oavgjort ett samt förlorade sex av matcherna under denna period. Målen flödar just nu för AIK på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sex av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till fyra gånger för GAIS i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

AIK har gjort första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. GAIS gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen gjorde mål i 4 raka hemmamatcher som AIK spelat. AIK har gjort mål i 6 raka hemmamöten med GAIS.