Everton vs Brighton: Bästa oddsen och matchtipsen

Everton vs Brighton Statistik

  • Everton har vann de senaste 5 hemma matchernai rad utan att släppa in mål
  • Everton har vann de senaste 5 hemma matcherna i Premier Leaguei rad utan att släppa in mål
  • Everton har gjort mål på de senaste 10 hemmamatcherna
  • Everton har vann de senaste 5 hemma matcherna, och totalt antal mål var under 2.5
  • Everton har vann de senaste 5 hemma matcherna på rad medan de gjort mindre än 2.5 mål
  • Brighton & Hove Albion har inte vunnit 15 av sina senaste 17 bortamatcher i Premier League
  • I 12 av Brighton & Hove Albions senaste 13 matcher i Premier League var antalet av mål under 3.5
  • I 10 av Brighton & Hove Albions senaste 12 bortamatcher i Premier League var antalet av mål under 3.5
  • Brighton & Hove Albion har inte vunnit 11 av sina senaste 13 matcher i Premier League
  • Brighton & Hove Albion har släppt in i 13 av de senaste 15 bortamatcherna

Everton vs Brighton H2H

Det slutade oavgjort när Everton senast mötte Brighton. Med båda som vägrade att ge sig, stod det 1-1 på resultattavlan till slut. De bästa oddsen på ett oavgjort vid full tid hos bookmakern är 3.40. Everton går in i matchen mot Brighton med 4-3-3 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 40% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Brighton gjorde minst ett mål i sina 5 Premier League senaste matcher mot Everton. I de senaste tio matcher mellan Everton och Brighton blev över 2.5 mål vinnare fem gånger. Odds på minst tre mål här ligger på 1.80 hos spelbolagen.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Everton gjorde i snitt 1.9 mål, medan Brighton snittade 1.5 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel sju gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fem av Everton’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.4 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 1.7 gånger i dessa matcher.

Everton vs Brighton Preview

Everton form

Everton har varit med om allt i sina tre senaste matcher. De delade först på poängen efter 1-1 mot Luton, innan det blev det seger med 1-0 mot Sheffield United. Tyvärr följdes det upp av en 2-1-torsk mot Arsenal. Everton har visat stark form hemma på Goodison Park, med fem vinster på de sex senaste i Premier League. De nätade alltså åtta gånger och släppte in tre,

Brighton form

Ett oavgjort resultat är det enda positiva som Brighton har med sig från de tre senaste matcherna. De tog poängen efter 1-1 mot Newcastle United, sedan kammade man noll mot Chelsea i en 1-2-match. Sist blev det mer besvikelse då Manchester United vann med 0-2. Brighton tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Premier League utan seger. Det blev tre oavgjord och tre förluster, med tio insläppta och tre mål framåt.

Nuvarande tabellen i Premier League

Everton tog blygsamma fem segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i tre av matcherna, medan det blev två förluster. Brighton vann tre av de 10 senaste och spelade oavgjort tre samt förlorade fyra av matcherna under denna period. Endast tre av de 10 senaste Premier League-matcherna på hemmaplan fick Everton uppleva över 2.5 mål. I sex av de 10 senaste på bortamark för Brighton slutade matchen med över 2.5 mål.

Senaste lagnyheter

Everton har gjort mål först i sex matcher av de senaste tio matcherna. Brighton har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Everton har vunnit och hållt nollan i 5 raka hemmamatcher. Everton har gjort mål i 6 raka ligamatcher mot Brighton.

Eftersom Premier League-säsongen precis startat är vi fortfarande lite osäkra på vem som ska bli toppskytt för Everton och Brighton den här säsongen. Det finns dock helt klart några intressanta namn på listan med spelare som har bästa formen just nu.

I skrivande stund ser det ut som att endast två spelare ej är tillgängliga för Everton, när de förbereder sig för den kommande matchen. Iliman Ndiaye och Dominic Calvert-Lewin kan inte bli inkallade av Evertons manager, eftersom båda är avstängda.

Bland de tre spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Joao Pedro, James Milner och Solly March.