• I 10 av de senaste 12 bortamatcherna AIK har spelat, har båda lagen gjort mål
  • AIK har inte vunnit 13 av sina senaste 15 bortamatcher i Allsvenskan
  • I 8 av de senaste 10 bortamatcherna AIK har spelat i Allsvenskan, har båda lagen gjort mål

IFK Värnamo vs AIK H2H

AIK fick ut det bästa mot IFK Värnamo i de senaste två mötena efter 2-0 och 3-1-segrar. IFK Värnamo går in i matchen mot AIK med 1-1-3 i ryggen från deras senaste fem möten. En win-rate på 20% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. I tre av de senaste fem matcher mellan IFK Värnamo och AIK gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare tre gånger av de senaste fem matcherna mellan lagen. IFK Värnamo gjorde ett snitt på 1.2 mål, medan AIK snittade två mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger. Över 2.5 mål gjordes i fem av IFK Värnamo’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.1 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.8 mål under den här perioden.

IFK Värnamo vs AIK Preview

IFK Värnamo form

IFK Värnamo misslyckades med att vinna någon av sina tre senaste matcher, även om de fick en poäng mot IFK Göteborg i en 0-0-match, innan det kom en förlust mot Hammarby 0-3. Senast fick man nöja sig med oavgjort 1-1 mot Häcken. IFK Värnamo löste endast en seger av sex försök så här långt på Finnvedsvallen i Allsvenskan. De kryssade en och förlorade fyra av dessa möten där de gjorde sju och släppte in 13 mål.

AIK form

AIK är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. Mjällby slog man med 1-0, efter det fick Djurgården känna på en 0-2-torsk. Brommapojkarna var det senaste offret efter en 2-1-vinst för AIK.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

IFK Värnamo vann endast ett av sina 10 hemmamatcher, medan man kryssade två. De förlorade sju på Finnvedsvallen under denna period. AIK vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort noll och förlorade sex. Båda lagen har varit usla på att hålla koll på sina motståndare på slutet. Medan IFK Värnamo lyckades hålla nollan i ett av matcherna på Finnvedsvallen, höll AIK tätt i ett av de senaste bortamatcherna.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har IFK Värnamo bara gjort första målet i ett matcher av de senaste tio matcherna. AIK har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan.

Med endast ett mål på slutet i Allsvenskan kommer Simon Thern vara ivrig att hitta rätt igen i den kommande matchen. AIK hoppas i sin tur att Rui Modesto kan göra det jobbigt för motståndarna och addera nya mål till de tre Allsvenskan-mål som han gjort så här långt.