Häcken mot IFK Göteborg – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Häcken vs IFK Göteborg Statistik

  • Häcken har gjort mål i 37 av de senaste 38 hemmamatcherna i Allsvenskan
  • I 19 av Häckens senaste 21 matcher var antalet av mål över 2.5
  • I 14 av de senaste 15 matcherna Häcken har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 15 av de senaste 17 hemmamatcherna Häcken har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 16 av Häckens senaste 18 matcher i Allsvenskan var antalet av mål över 2.5
  • I 10 av IFK Göteborgs senaste 12 matcher var antalet av mål under 2.5
  • IFK Göteborg har gjort mål i 14 av de senaste 16 bortamatcherna i Allsvenskan
  • I 10 av IFK Göteborgs senaste 12 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 5 av de senaste 6 matcherna IFK Göteborg har spelat i Allsvenskan, har båda lagen gjort mål
  • I 7 av IFK Göteborgs senaste 9 matcher i Allsvenskan var antalet av mål under 2.5

Häcken vs IFK Göteborg H2H

IFK Göteborg blev helt knockade när Häcken tog en 1-0-seger i det senaste mötet. Välförtjänad revansch efter den tidigare 4-2-förlusten, som IFK Göteborg vann med i matchen innan. Häcken går in i matchen mot IFK Göteborg med 4-4-2 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 40% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Häcken lyckades göra minst ett mål i sina 4 senaste möten i Allsvenskan mot IFK Göteborg. Båda lagen gjorde mål fem gånger i de senaste tio matcherna mellan Häcken och IFK Göteborg.

Under 2.5 mål satt fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Häcken med ett snitt på 1.6 mål, och där IFK Göteborg snittade 1.1 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande fem gånger av matcherna. Det blev över 2.5 mål i åtta av Häcken’s senaste tio matcher runt om i alla turneringar. De höll ett snitt på 3.3 mål under denna period. Det blev över 2.5 mål i två av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de ett mål under den här perioden.

Häcken vs IFK Göteborg Preview

Häcken form

Häcken misslyckades med att vinna någon av sina tre senaste matcher, även om de fick en poäng mot IFK Värnamo i en 1-1-match, innan det kom en förlust mot FC Heidenheim 3-2. Senast fick man nöja sig med oavgjort 3-3 mot IFK Norrköping. Häcken gjorde 27 mål och släppte in 17 i sina senaste tolv matcher mot lag från den nedre halvan av Allsvenskan. De samlade 24 poäng och sju segrar.

IFK Göteborg form

Ett oavgjort resultat är det enda positiva som IFK Göteborg har med sig från de tre senaste matcherna. De tog poängen efter 1-1 mot Sirius, sedan kammade man noll mot Elfsborg i en 3-1-match. Sist blev det mer besvikelse då Hammarby vann med 0-1. IFK Göteborg vann tre matcher och plockade tio poäng från deras elva möten mot lag från den övre halvan av Allsvenskan. De gjorde nio mål och släppte in 20. IFK Göteborg har bara en ynka seger från de sex senaste bortamatcherna i Allsvenskan. Man spelade oavgjort två och förlorade tre samtidigt som laget släppte in 13 och gjorde sju mål.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Häcken tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på två förluster under den här perioden. IFK Göteborg vann tre av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade fem. IFK Göteborg kommer med en bra känsla att hitta nät kommande söndag mot Häcken som endast hållit nollan en gång i de 10 senaste hemmamatcherna. Besökarna har kämpat sig till tre hållna nollor i sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Häcken har gjort mål först i sex matcher av de senaste tio matcherna. IFK Göteborg gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna. Häcken har gjort mål i 4 raka ligamatcher mot IFK Göteborg.