• I 5 av IFK Göteborgs senaste 7 bortamatcher var antalet av mål under 2.5
  • I 5 av IFK Göteborgs senaste 7 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 5 av IFK Göteborgs senaste 7 bortamatcher var antalet av mål under 3.5

Västerås SK vs IFK Göteborg H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när Västerås SK mötte IFK Göteborg. De delade på poängen i en 1-1-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Västerås SK går in i matchen mot IFK Göteborg med 0-1-0 i ryggen från deras senaste ett möte. En win-rate på 0% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. I ett av de senaste ett match mellan Västerås SK och IFK Göteborg gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål gjordes i sju av Västerås SK’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.2 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i tre av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.3 mål under den här perioden.

Västerås SK vs IFK Göteborg Preview

Västerås SK form

Västerås SK har fått utstå en tuff period på slutet. De besegrades med 1-2 av Sirius, innan GAIS fick med sig en 2-3-seger. En tredje förlust kom mot IFK Värnamo, som vann med 2-0. Västerås SK tog 13 poäng från sina senaste nio möten med lag från fyra, målade elva och släppte in tio mål. Västerås SK tog bara två segrar från sex möjliga Allsvenskan-matcher på hemmamark. I de resterande fyra matcherna spelade man oavgjort i noll och förlorade fyra, samtidigt som laget gjorde nio och tappade in elva mål.

IFK Göteborg form

IFK Göteborg tog två poäng i sina tre senaste matcher. De inledde med förlust 0-1 mot Hammarby, för att sedan spela 3-3 mot Häcken. De säkrade en poäng i det senaste mötet efter 1-1 mot Halmstads BK. IFK Göteborg tjänade sju poäng från sina sju matcher mot lag från botten sex i Allsvenskan. De gjorde fyra mål i matcherna, och släppte till sex på vägen till ett vinster. IFK Göteborg har bara en ynka seger från de sex senaste bortamatcherna i Allsvenskan. Man spelade oavgjort två och förlorade tre samtidigt som laget släppte in 14 och gjorde åtta mål.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Västerås SK tog blygsamma tre segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i ett av matcherna, medan det blev sex förluster. IFK Göteborg vann två av de 10 senaste och spelade oavgjort tre samt förlorade fem av matcherna under denna period. Målen flödar just nu för Västerås SK på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i åtta av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till sex gånger för IFK Göteborg i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Västerås SK bara gjort första målet i tre matcher av de senaste tio matcherna. IFK Göteborg gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen gjorde mål i 7 raka hemmamatcher som Västerås SK spelat.