IFK Göteborg mot GAIS – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

IFK Göteborg vs GAIS Statistik

  • I 14 av IFK Göteborgs senaste 16 hemmamatcher i Allsvenskan var antalet av mål under 3.5
  • I 13 av IFK Göteborgs senaste 15 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 10 av IFK Göteborgs senaste 12 hemmamatcher var antalet av mål under 2.5
  • I 9 av IFK Göteborgs senaste 11 hemmamatcher i Allsvenskan var antalet av mål under 2.5
  • I 6 av IFK Göteborgs senaste 8 matcher var antalet av mål under 2.5
  • I 8 av GAISs senaste 10 matcher i Allsvenskan var antalet av mål under 3.5
  • I 5 av GAISs senaste 7 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • I 4 av GAISs senaste 5 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 3 av GAISs senaste 4 bortamatcher i Allsvenskan var antalet av mål under 3.5

IFK Göteborg vs GAIS H2H

Senast lagen mötte varandra gick GAIS av planen som 2-1-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på måndag. Trots en 2-1-seger senast mot GAIS har de senaste tio matcherna varit tuffa för IFK Göteborg med tre vinster och GAIS som tagit fyra segrar. Spelbolagen har bästa odds på bortaseger till 2.75. IFK Göteborg är segerlösa i sina senaste 6 matcher mot GAIS. GAIS gjorde minst ett mål i 7 av sina senaste 8 Allsvenskan-matcher mot IFK Göteborg. I de senaste tio matcherna mellan IFK Göteborg och GAIS hittade båda nät i fem gånger. Bästa odds på att båda lagen gör mål här igen finns hos spelbolagen till 1.70.

Under 2.5 mål satt fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. IFK Göteborg med ett snitt på 0.9 mål, och där GAIS snittade 0.8 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande fem gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i tre av IFK Göteborg’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.3 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.6 mål under den här perioden.

IFK Göteborg vs GAIS Preview

IFK Göteborg form

I IFK Göteborg tre senaste matcher kryssade man 3-3 mot Häcken, sedan 1-1 mot Halmstads BK innan man även delade poäng i en 1-1-match mot Västerås SK. IFK Göteborg har inte vunnit någon av sina sex senaste matcher i Allsvenskan på Gamla Ullevi. Ett facit på fyra oavgjorda och två förluster, där de släppte in åtta och gjorde sex mål.

GAIS form

GAIS ser ut att vara i bra form och hoppas fortsätta på den obesegrade trenden. I de tre senaste matcherna inledde man först med att slå Västerås SK med 2-3, efter det kryssa 0-0 mot Malmö FF. De var sedan tillbaka som vinnare när man vann mot Djurgården med 3-0. I sina sex senaste bortamatcher i Allsvenskan, tog GAIS två vinster, medan man spelade lika i en draw och åkte på tre defeats förluster. Man hade en målskillnad på elva insläppta och gjorde sex mål framåt.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

IFK Göteborg tog samtliga tre poäng tre gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade fyra och åkte på tre förluster under den här perioden. GAIS vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade fem. Båda lagen gjorde mål i fyra av de 10 senaste matcherna för IFK Göteborg. Båda lagen hittade även nät fyra gånger i de senaste 10 matcherna för GAIS.

Senaste lagnyheter

IFK Göteborg har gjort första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har GAIS endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan.