AIK vs Häcken: Bästa oddsen och matchtipsen

AIK vs Häcken Statistik

  • I de senaste 13 AIKs matcher i Allsvenskan, var antalet mål under 3.5
  • AIK har vann 8 i de senaste 9 matcherna i Allsvenskan, medan gjort mindre än 2.5 mål
  • I de senaste 5 AIKs matcher, var antalet mål under 1.5
  • I de senaste 5 AIKs matcher i Allsvenskan, var antalet mål under 1.5
  • I 13 av AIKs senaste 14 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 13 av Häckens senaste 15 bortamatcher i Allsvenskan var antalet av mål över 2.5
  • I 12 av Häckens senaste 14 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • I 6 av Häckens senaste 8 bortamatcher var antalet av mål över 3.5
  • I 4 av Häckens senaste 5 bortamatcher i Allsvenskan var antalet av mål över 3.5
  • I 5 av Häckens senaste 7 matcher var antalet av mål över 2.5

AIK vs Häcken H2H

Häcken fick ut det bästa mot AIK i de senaste två mötena efter 4-1 och 2-0-segrar. Häcken brukar trivas att spela mot AIK då man tagit tre poäng mot dom åtta gånger i de senaste tio mötenas. Inte minst i det senaste, då Häcken körde över kommande motståndaren i en 4-1-seger. Spelbolagens bästa odds på en bortaseger är 3.40. Häcken är spända inför den kommande matchen mot AIK, som de slog i de senaste 5 mötena. Häcken gjorde minst ett mål i sina 11 Allsvenskan senaste matcher mot AIK. De senaste tio matcher mellan AIK och Häcken har ofta varit underhållande historier. Ö 2.5 blev vinnande bets åtta gånger av mötena. Det verkar naturligt att leta efter målspel kommande söndag. Över 2.5 mål finns till bästa odds på 1.73 hos spelbolagen.

Över 2.5 mål blev vinnare åtta gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. AIK gjorde ett snitt på ett mål, medan Häcken snittade 2.3 mål. Båda lagen göra mål gick in sju gånger. Över 2.5 mål gjordes i tre av AIK’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.5 mål under den här perioden.

AIK vs Häcken Preview

AIK form

AIK njuter just nu efter tre raka vinster. Det började med 0-1 mot Kalmar FF. De fortsatte med att slå Sirius med 0-1, innan de även vann mot Hammarby, 1-0. AIK har tagit 14 poäng i deras tolv matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. De vann fyra av dessa matcher med tio mål mot 21.

Häcken form

Häcken åkte på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de blev överkörda av Malmö FF i en 4-0-förlust. Hammarby blev även dom för svåra i en fajt som slutade 2-0, nu senast lyckades Häcken slå tillbaka i en 2-0-seger mot Sirius. Häcken tog åtta poäng från sina elva matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. De vann två, gjorde 16 mål och släppte in 26. I sina sex senaste bortamatcher i Allsvenskan, tog Häcken två vinster, medan man spelade lika i två draws och åkte på två defeats förluster. Man hade en målskillnad på 13 insläppta och gjorde tio mål framåt.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

AIK har varit ganska skrämmande på hemmaplan och vunnit fem av sina 10 senaste matcher, medan man spelade oavgjort ett och förlorade fyra av dessa matcher. Häcken vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre av dem och förlorade tre. AIK förväntar sig nog att göra mål på söndag, då Häcken inte hållt en enda nolla i de 10 senaste bortamatcherna. Värdarna kämpade i sin tur in tre hållna nollor i de 10 senaste på hemmamark.

Senaste lagnyheter

AIK har öppnat målskyttet i imponerande åtta matcher av de senaste tio matcher. Överraskande nog har Häcken endast gjort det första målet i tre av de senaste tio matcherna. AIK har hållt nollan 5 raka matcher. AIK har gjort mål i 3 raka hemmamöten med Häcken.

Det är en fantastisk säsong för Strawberry Arena, som just nu har elva ligamål på sitt konto så här långt. AIK kommer förlita sig på hans tjänster för att sänka Häcken.