Chelsea mot Nottingham Forest – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Chelsea vs Nottingham Forest Statistik

  • I 8 av Chelseas senaste 10 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 6 av Chelseas senaste 7 matcher i Premier League var antalet av mål under 3.5
  • Chelsea har vann 5 i de senaste 7 hemma matcherna i Premier League, medan gjort mer än 1.5 mål
  • I 5 av Chelseas senaste 6 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 4 av Chelseas senaste 5 hemmamatcher var antalet av mål under 2.5
  • I 6 av Nottingham Forests senaste 7 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 3 av Nottingham Forests senaste 4 bortamatcher var antalet av mål under 1.5
  • I 5 av Nottingham Forests senaste 6 matcher i Premier League var antalet av mål under 3.5
  • I 4 av Nottingham Forests senaste 5 bortamatcher var antalet av mål under 2.5
  • I 4 av Nottingham Forests senaste 5 matcher i Premier League var antalet av mål under 2.5

Chelsea vs Nottingham Forest H2H

Nottingham Forest blev helt knockade när Chelsea tog en 3-2-seger i det senaste mötet. Välförtjänad revansch efter den tidigare 1-0-förlusten, som Nottingham Forest vann med i matchen innan. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Chelsea tog fem wins i sina senaste åtta matcher mot Nottingham Forest. De sistnämnda lyckades ta en vinst i dessa fyra möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 4.50. Nottingham Forest är inte förtjusta i att möta Chelsea, som de endast vunnit mot en gång i de senaste 8 mötena. Chelsea gjorde minst ett mål i 7 av sina 8 senaste matcher i Premier League mot Nottingham Forest. Båda lagen gjorde mål tre gånger i de senaste fyra matcherna mellan Chelsea och Nottingham Forest.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste fyra matcherna mellan lagen. Chelsea gjorde ett snitt på 1.5 mål, medan Nottingham Forest snittade 1.5 mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger. Över 2.5 mål gjordes i sex av Chelsea’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 2.7 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i två av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.1 mål under den här perioden.

Chelsea vs Nottingham Forest Preview

Chelsea form

Chelsea njuter just nu efter tre raka vinster. Det började med 5-0 mot Barrow. De fortsatte med att slå Brighton & Hove Albion med 4-2, innan de även vann mot Gent, 4-2. Chelsea tog fyra segrar i sina sex senaste Premier League-matcher på Stamford Bridge. En oavgjord och en förlust var deras facit, där de släppte in sex och gjorde 14 mål.

Nottingham Forest form

Att döma av deras tre senaste matcher kan vi förvänta oss lite av allt från Nottingham Forest för tillfället. Mot Liverpool, kom de ut i toppskick och vann med 0-1, innan det oavgjort 2-2 mot Brighton & Hove Albion. Nu senast blev det förlust 0-1 mot Fulham. Nottingham Forest tog sig igenom de sex senaste bortamatcherna i Premier League med fyra vinster. Det blev även en oavgjord och en förlust med nio mål framåt och sex insläppta.

Nuvarande tabellen i Premier League

Chelsea tog samtliga tre poäng fem gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på två förluster under den här perioden. Nottingham Forest vann fem av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade tre. Chelsea har vunnit tre utan att släppa in mål i sina 10 senaste på Stamford Bridge.

Senaste lagnyheter

Chelsea har gjort första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Nottingham Forest har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan.

I skrivande stund ser det ut som att endast två spelare ej är tillgängliga för Chelsea, när de förbereder sig för den kommande matchen.

Romeo Lavia och Wesley Fofana finns bland de två spelarna som saknas för Chelsea kommande söndag.

Bland spelarna som saknas för gästerna Nottingham Forest, är Nikola Milenkovic borta på grund av för många varningar.