Southampton mot Leicester – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Southampton vs Leicester Statistik

  • Southampton har förlorade 7 i de senaste 9 matcherna i Premier League, medan gjort mindre än 1.5 mål
  • Southampton har förlorade 5 i de senaste 7 hemma matcherna i Premier League, medan gjort mindre än 0.5 mål
  • Southampton har förlorade 6 i de senaste 8 hemma matcherna i Premier League, medan gjort mindre än 1.5 mål
  • I 9 av Southamptons senaste 11 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 5 av Southamptons senaste 6 matcher var antalet av mål över 2.5
  • I 8 av Leicester Citys senaste 9 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • I 10 av Leicester Citys senaste 12 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 6 av Leicester Citys senaste 7 matcher var antalet av mål över 2.5
  • I 6 av Leicester Citys senaste 8 bortamatcher i Premier League var antalet av mål över 2.5
  • I 7 av Leicester Citys senaste 9 matcher i Premier League var antalet av mål under 3.5

Southampton vs Leicester H2H

Southampton vann de två senaste mötena med Leicester, då de följde upp en 2-1-vinst genom att slå sin kommande moståndare med 1-0. De två rivalerna har delat på poängen i de senaste fajterna. Båda tog tre vinster i de senaste tio matcherna, medan två kryss betalades ut hos spelbolagen. Väljer du att gå för hemmavinst får du ett odds på 2.35, samtidigt som det bästa du kan hitta för en bortaseger ligger på 2.90. Endast en gång i sina senaste 5 möten förlorade Southampton mot Leicester. Southampton lyckades göra minst ett mål i sina 5 senaste möten i Premier League mot Leicester. Spela på att båda lagen ska göra mål i de senaste matcherna mellan Southampton och Leicester skulle givit dig en godkänd vinst. Båda lagen hittade vägen till målet sju gånger av sina senaste tio matcher. Bästa odds på att båda gör mål här finns till 1.57 hos spelbolagen.

Det blev över 2.5 mål sju gånger i de senaste tio matcherna mellan lagen. Southampton gjorde i snitt 1.2 mål, medan Leicester snittade 2.3 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel sju gånger. Över 2.5 mål gjordes i fem av Southampton’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på ett mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 1.3 gånger i dessa matcher.

Southampton vs Leicester Preview

Southampton form

Ett oavgjort resultat var det bästa Southampton kunde få med sig från deras tre senaste matcher. De löste oavgjort först efte 1-1 mot Ipswich Town, innan det fick laget pisk med 3-1 mot AFC Bournemouth. Det blev mer besvikelse sist när Arsenal vann med 3-1. Southampton tog ett poäng från sina senaste ett möten med lag från noll, målade ett och släppte in ett mål. Southampton har inte vunnit någon av sina sex senaste matcher i Premier League på St. Mary’s Stadium. Ett facit på en oavgjorda och tre förluster, där de släppte in sju och gjorde sju mål.

Leicester form

Leicester samlade fyra poäng från nio möjliga i de senaste matcherna. Mötet med Walsall bjöd på 0-0, vilket följdes upp med en 4-2-förlust mot Arsenal. Den senaste matchen lyckades man vinna mot AFC Bournemouth med 1-0. Leicester tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Premier League utan seger. Det blev tre oavgjord och tre förluster, med 14 insläppta och nio mål framåt.

Nuvarande tabellen i Premier League

Southampton tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på tre förluster under den här perioden. Leicester vann tre av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade fem. Southampton har inte direkt varit bra på att stänga ner sina besökare på St. Mary’s Stadium. De tog endast ett segrar samtidigt som de höll nollan, en gång.

Senaste lagnyheter

Southampton har gjort första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Leicester endast gjort det första målet i tre av de senaste tio matcherna. Southampton har gjort mål i 5 raka ligamatcher mot Leicester.

Med endast ett mål på slutet i Premier League kommer Yukinari Sugawara vara ivrig att hitta rätt igen i den kommande matchen. Leicester hoppas i sin tur att James Justin kan göra det jobbigt för motståndarna och addera nya mål till de två Premier League-mål som han gjort så här långt.

I skrivande stund ser det ut som att endast två spelare ej är tillgängliga för Southampton, när de förbereder sig för den kommande matchen. Jack Stephens kan ta en dag ledigt från Southamptons trupp medan han väntar på att avstängningen ska löpa ut.

Juan Larios får sitta på läktaren för Southampton eftersom han är skadad för tillfället.