Newcastle vs Brighton: Bästa oddsen och matchtipsen

Newcastle vs Brighton Statistik

  • Newcastle United har vann 4 i de senaste 5 hemma matcherna, medan gjort mindre än 2.5 mål
  • I de senaste 5 Newcastle Uniteds hemmamatcher, var antalet mål under 3.5
  • I 7 av Newcastle Uniteds senaste 9 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 4 Newcastle Uniteds hemmamatcher i Premier League, var antalet mål under 3.5
  • I 5 av Newcastle Uniteds senaste 6 matcher i Premier League var antalet av mål under 3.5
  • I 8 av Brighton & Hove Albions senaste 9 bortamatcher i Premier League var antalet av mål under 3.5
  • I 9 av Brighton & Hove Albions senaste 11 matcher i Premier League var antalet av mål under 3.5
  • I 7 av Brighton & Hove Albions senaste 9 matcher var antalet av mål över 2.5
  • I de senaste 3 Brighton & Hove Albions matcher, var antalet mål över 3.5
  • I 3 av Brighton & Hove Albions senaste 4 bortamatcher var antalet av mål under 3.5

Newcastle vs Brighton H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när Newcastle mötte Brighton. De delade på poängen i en 1-1-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Newcastle går in i matchen mot Brighton med 2-5-3 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 20% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Brighton har bara kunnat vinna en gång av de 7 senaste mötena mot Newcastle. Newcastle lyckades göra minst ett mål i sina 4 senaste möten i Premier League mot Brighton. Båda lagen hittade nät fem gånger i de senaste tio matcherna mellan Newcastle och Brighton. Bästa odds på BLGM finns hos spelbolagen till 1.50.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Newcastle gjorde i snitt 0.9 mål, medan Brighton snittade 1.3 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel fem gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i tre av Newcastle’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.1 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i åtta av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 2.4 mål under den här perioden.

Newcastle vs Brighton Preview

Newcastle form

Newcastle går in i den kommande matchen som obesegrade i de senaste tre, som började med oavgjort 1-1 mot Manchester City. De fortsatte med att besegra AFC Wimbledon 1-0, och sedan delade man på bytet mot Everton efter oavgjort 0-0. Newcastle har tagit fyra poäng i deras tre matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. De vann ett av dessa matcher med fyra mål mot fem. Newcastle lyckades med en stark comeback då man tagit fyra vinster på de sex senaste hemmamatcherna i Premier League, där de även har två oavgjorda men ingen förlust. 14 mål och fyra insläppta har laget med sig.

Brighton form

Brighton samlade fyra poäng från nio möjliga i de senaste matcherna. Mötet med Nottingham Forest bjöd på 2-2, vilket följdes upp med en 4-2-förlust mot Chelsea. Den senaste matchen lyckades man vinna mot Tottenham Hotspur med 3-2. Brighton har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Premier League. Man spelade oavgjort i tre och förlorade två, släppte in tio mål och gjorde åtta.

Nuvarande tabellen i Premier League

Newcastle tog sju vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade tre gånger. De fick utstå förlust i noll under den här tiden. Brighton vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i fyra och förlorade två. Newcastle lyckades öppna målskyttet i inte mindre än sex av sina 10 senaste matcher på hemmaplan. Gästande Brighton har varit lika fina från start då de öppnat med mål i sex av de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Newcastle har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio matcherna. Brighton gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen har gjort mål 4 senaste mötena mellan Newcastle och Brighton.

Newcastle saknar bara en spelare i truppen när de möter Brighton på St James’ Park.

Sven Botman får sitta på läktaren för Newcastle eftersom han är skadad för tillfället.

Några av de två som kommer att befinna sig på sidlinjen är James Milner och Solly March.