Ipswich vs Everton: Bästa oddsen och matchtipsen

Ipswich vs Everton Statistik

  • I 8 av Ipswich Towns senaste 9 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 6 av Ipswich Towns senaste 7 hemmamatcher i Premier League var antalet av mål under 2.5
  • I 7 av Ipswich Towns senaste 9 hemmamatcher var antalet av mål under 2.5
  • I 6 av Ipswich Towns senaste 7 hemmamatcher i Premier League var antalet av mål under 3.5
  • I 3 av Ipswich Towns senaste 4 matcher var antalet av mål under 2.5
  • I 12 av Evertons senaste 14 matcher var antalet av mål över 2.5
  • I 7 av Evertons senaste 8 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • I 6 av Evertons senaste 7 matcher i Premier League var antalet av mål över 2.5
  • Everton har förlorade 5 i de senaste 7 matcherna i Premier League och totalt antal mål var över 2.5
  • Everton har förlorade 3 i de senaste 4 borta matcherna i Premier League och totalt antal mål var över 2.5

Ipswich vs Everton H2H

Senast lagen mötte varandra gick Ipswich av planen som 1-2-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på lördag. Att titta tillbaka på deras senaste fyra matcher visar hur svåra lagen är att skilja åt. Gästande Everton tog noll vinster av de föregående fyra matcherna. Värdarna Ipswich vann tre av dessa, och spelbolagens bästa odds för en hemmavinst ligger på 2.30. I ett av de senaste fyra matcher mellan Ipswich och Everton gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste fyra matcherna mellan lagen. Ipswich gjorde ett snitt på 1.75 mål, medan Everton snittade 0.25 mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Ipswich’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på ett mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 1.2 gånger i dessa matcher.

Ipswich vs Everton Preview

Ipswich form

Det är varken bra eller katastrofalt för Ipswich som endast tagit två poäng i de tre senaste matcherna. Först blev det oavgjort 1-1 mot Southampton, följt av ett nytt kryss. Denna gång 2-2 mot Aston Villa, och sedan alltså förlust 4-1 mot West Ham United. Ipswich tog ett poäng från sina senaste ett möten med lag från noll, målade ett och släppte in ett mål. Ipswich löste endast en seger av sex försök så här långt på Portman Road i Premier League. De kryssade tre och förlorade två av dessa möten där de gjorde fyra och släppte in sex mål.

Everton form

Everton går in i sin kommande match obesegrade i sina tre senaste, som började med 1-1-kryss mot Leicester City. De slog sedan Crystal Palace med 2-1, innan de delade på potten med Newcastle United i en 0-0-historia. Everton tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Premier League utan seger. Det blev två oavgjord och fyra förluster, med 17 insläppta och fem mål framåt.

Nuvarande tabellen i Premier League

Ipswich tog blygsamma fyra segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i fyra av matcherna, medan det blev två förluster. Everton vann ett av de 10 senaste och spelade oavgjort tre samt förlorade sex av matcherna under denna period. Ipswich har vunnit tre utan att släppa in mål i sina 10 senaste på Portman Road.

Senaste lagnyheter

Ipswich gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Everton gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna.

Iliman Ndiaye, Asmir Begovic och Dominic Calvert-Lewin har dragit på sig för många varningar och kommer inte att finnas med när Everton åker till sin nästa match.