Örebro vs Skövde AIK: Bästa oddsen och matchtipsen

Två lag med hyfsad trygg placering i tabellen men med svag form möts på Behrn Arena. Örebro ligger på plats 9 i Superettan med 24 poäng efter att ha spelat 19 matcher. Avståndet till Skövde AIK är sex poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 7 i tabellen efter 19 omgångar. ÖSK med mest utsatt läge behöver komma tillbaka på det vinnande spåret och vi ser det här som en lämplig uppgift.

Våra tips

Statistik och fakta för Örebro vs Skövde AIK i Superettan

  • Örebro har inte vunnit 9 av sina senaste 11 matcher
  • Örebro har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna
  • Örebro har gjort mål i 8 av de senaste 10 matcherna
  • I 3 av de senaste 4 matcherna Örebro har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Örebro har inte vunnit 4 av sina senaste 5 hemmamatcher
  • Skövde AIK har gjort mål på de senaste 10 bortamatcherna
  • Skövde AIK har inte förlorat 12 av sina senaste 14 bortamatcher
  • I 7 av de senaste 9 bortamatcherna Skövde AIK har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 6 av de senaste 8 matcherna Skövde AIK har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Skövde AIK har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
     

Form: Örebro mot Skövde AIK

Örebro har problem att hitta bra resultat.

Örebro har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 2-1 mot Brommapojkarna och Örgryte. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 1-1 mot Östers IF vilket gav en poäng.

Skövde AIK hoppas på en nystart.

Skövde AIK har upplevt det mesta under sina tre senaste matcher där de lyckades samla på sig fyra poäng. Först tog man en skön 0-1-vinst mot Landskrona BoIS innan det blev oavgjort efter resultatet 0-0 mot Östers IF. Den obesegrade trenden tog dock stopp när Östersund visade sig vara för starka och resultatet 1-3 innebar förlust för Skövde AIK.

Örebro vs Skövde AIK Matchhistorik

Senast dessa lag stötte på varandra, datumet 18 maj 2022, klarade sig båda undan eftersom matchen slutade 0-0 och därmed delade de på poängen.

Tabellställningar i Superettan

Enligt Superettan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande sex poäng och två platser. Den här omgången 20 kommer säkerligen att påverka båda lagen för resten av kampanjen. Därför kan vi inte vänta på att se Örebro och Skövde AIK slåss om poängen i sin kommande sammandrabbning på tisdag.

Skytteligan

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i Superettan visar att Örebro ställer hoppet till en formstark Jiloan Hamad när det gäller målskyttet i kommande match. Gustav Friberg gjorde mål senast för Skövde och ser bra ut för dagen.