Örebro vs IK Brage: Bästa oddsen och matchtipsen

Dags för Superettan-match på Behrn Arena kommande lördag där hemmalaget Örebro tar emot IK Brage.

Nuvarande skillnaden i tabellen mellan de två lagen som möts i helgen är två poäng.

IK Brage fick ordentligt med stryk i förra omgången och hoppas kunna ta revansch på lördag. Örebro borde möta ett högmotiverat bortalag här men frågan är om det räcker?

Statistik och fakta för Örebro vs IK Brage i Superettan

  • I de senaste 4 hemmamatcherna i rad Örebro har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 6 av de senaste 8 matcherna Örebro har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I de senaste 4 Örebros hemmamatcher, var antalet mål över 2.5
  • Örebro har inte vunnit 9 av sina senaste 11 hemmamatcher
  • Örebro har gjort mål i 9 av de senaste 10 matcherna
  • IK Brage har släppt in i 19 av de senaste 21 bortamatcherna
  • IK Brage har vann de senaste 3 matcherna på rad medan de gjort mer än 2.5 mål
  • IK Brage har vann de senaste 4 matcherna på rad medan de gjort mer än 1.5 mål
  • IK Brage har gjort mål i 13 av de senaste 15 bortamatcherna
  • IK Brage har vann de senaste 3 matcherna, och totalt antal mål var över 3.5

Örebro vs IK Brage Preview

Örebro form

Örebro ser ut att vara i bra form inför deras kommande match, då de är obesegrade. De började med att slå Landskrona BoIS med en 0-2-seger, innan en 0-0 kryss följdes mot Jönköping S.. Deras senaste match slutade med 0-0 oavgjort resultat i en tuff match mot Östersund. Örebro löste endast en seger av sex försök så här långt på Örebro:s stadion i Superettan. De kryssade tre och förlorade två av dessa möten där de gjorde åtta och släppte in åtta mål.

IK Brage form

IK Brage har varit bleka i sina tre senaste matcher, trots att det började med en 5-0-seger mot Norrby. Det följdes upp med en förlust 1-2 mot Västerås SK, för att sedan ge bort samtliga poäng i en 3-0-torsk mot GAIS. IK Brage har bara en ynka seger från de sex senaste bortamatcherna i Superettan. Man spelade oavgjort en och förlorade fyra samtidigt som laget släppte in 14 och gjorde sex mål.

Örebro vs IK Brage H2H

Senast lagen mötte varandra gick IK Brage av planen som 1-3-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande lördag. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Örebro tog två wins i sina senaste sju matcher mot IK Brage. De sistnämnda lyckades ta två vinster i dessa fyra möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.40. Båda lagen gjorde mål två gånger i de senaste fyra matcherna mellan Örebro och IK Brage.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste fyra matcherna mellan lagen. Örebro gjorde ett snitt på 0.75 mål, medan IK Brage snittade 1.75 mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger. Över 2.5 mål gjordes i fem av Örebro’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.1 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 1.7 gånger i dessa matcher.

Tabellställningar i Superettan

Örebro tog blygsamma två segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i tre av matcherna, medan det blev fem förluster. IK Brage vann fyra av de 10 senaste och spelade oavgjort ett samt förlorade fem av matcherna under denna period. Örebro gjorde matchens första mål i endast fyra av de 10 senaste på Örebro:s stadion. Medan IK Brage inledde målskyttet i två av sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Örebro gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har IK Brage endast gjort första målet i två av de senaste tio matcherna på bortaplan.

David Seger är en av spelarna i Örebro som förväntas göra mål regelbundet. Han har gjort noll mål denna säsong. IK Brage ställer hoppet till Seth Hellberg som har gjort ett mål hittills denna säsong. Det kommer säkerligen bli fler om han hittar sin målform.