Halmstads BK vs Brommapojkarna: Bästa oddsen och matchtipsen

I Allsvenskan matchen på Örjans Vall kommande lördag får vi se Brommapojkarna möta hemmalaget Halmstads BK.

Medan BP finns på plats 15 i tabellen med svaga tre poäng efter fyra omgångar, har HBK kämpat ihop sex poäng vilket ger dem plats 10 i ligan just nu.

Även om det bara skiljer några fåtal poäng kommer Brommapojkarna få kämpa hårt på lördag. Hemmalaget är favoriter att behålla distanseni tabellen här.

Statistik och fakta för Halmstads BK vs Brommapojkarna i Allsvenskan

  • I 11 av Halmstads BKs senaste 13 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Halmstads BK har inte förlorat de senaste 5 hemmamatcherna i rad
  • I 7 av Halmstads BKs senaste 9 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Halmstads BK har gjort mål i 7 av de senaste 9 matcherna
  • Halmstads BK har släppt in i 6 av de senaste 8 matcherna
  • I de senaste 12 Brommapojkarnas matcher, var antalet mål över 2.5
  • I de senaste 10 Brommapojkarnas bortamatcher, var antalet mål över 2.5
  • I 8 av de senaste 9 matcherna Brommapojkarna har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Brommapojkarna har släppt in i 18 av de senaste 20 matcherna
  • Brommapojkarna har gjort mål i 16 av de senaste 18 bortamatcherna

Halmstads BK vs Brommapojkarna Preview

Halmstads BK form

Med en oklar form har Halmstads BK förlorat två av sina tre senaste matcher, nederlag 3-1 mot Degerfors, innan man slog Djurgården 2-0. Glädjen blev kortvarig efter att Kalmar FF var för tuffa i en 2-0-förlust.

Brommapojkarna form

Brommapojkarna åkte på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de blev överkörda av Malmö FF i en 1-2-förlust. Elfsborg blev även dom för svåra i en fajt som slutade 5-0, nu senast lyckades Brommapojkarna slå tillbaka i en 2-0-seger mot Mjällby. Brommapojkarna har bara en ynka seger från de sex senaste bortamatcherna i Allsvenskan. Man spelade oavgjort en och förlorade fyra samtidigt som laget släppte in 17 och gjorde sju mål.

Halmstads BK vs Brommapojkarna H2H

Halmstads BK gav Brommapojkarna två ordentliga omgångar efter 3-0 och 3-0 i deras senaste möten. Hemmalaget var i fantastisk form senast de spelade mot Brommapojkarna, efter att man blivit uppläxade med 3-0 mot ett enastående Halmstads BK-lag. Spelbolagen har Halmstads BK att vinna denna match till bästa odds på 1.60. Brommapojkarna har varit obekväma och inte vunnit någon av de senaste 5 matcherna mot Halmstads BK. De senaste 3 Allsvenskan mötena mellan Halmstads BK och Brommapojkarna slutade med över 2.5 mål. Båda lagen gjorde mål fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan Halmstads BK och Brommapojkarna.

Under 2.5 mål satt fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Halmstads BK med ett snitt på 1.4 mål, och där Brommapojkarna snittade 0.8 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande sex gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Halmstads BK’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.1 mål under den här perioden. Över 2.5 mål gjordes i nio av de senaste 10 matcherna som Brommapojkarna spelade i samtliga tävlingar inräknat, och de lyckades hålla ett målsnitt på 1.7.

Tabellställningar i Allsvenskan

Halmstads BK tog blygsamma fyra segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i tre av matcherna, medan det blev tre förluster. Brommapojkarna vann fyra av de 10 senaste och spelade oavgjort noll samt förlorade sex av matcherna under denna period. Av de 10 senaste matcherna på Örjans Vall, gjorde Halmstads BK öppningsmålet fem gånger, medan gästerna satte första målet i fyra av sina 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Halmstads BK gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Brommapojkarna har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Halmstads BK har gjort mål i 5 raka ligamatcher mot Brommapojkarna.

När man tittar på vilka spelare som är i form i båda lagen, ser vi några intressanta namn. Erik Ahlstrand står ut när det gäller Halmstads BK, och Markus Gustafsson för gästerna. Vi förväntar oss att bådas namn kommer att synas i målprotokollet för sina lag på kommande lördag.