Mjällby vs AIK: Bästa oddsen och matchtipsen

Mjällby tar emot gästande AIK kommande onsdag på Strandvallen i Allsvenskan.

MAIF kliver in i omgång 6 som nummer 7 i ligan med sju poäng på kontot så här långt. Efter fem rundor spelade, har AIK samlat ihop fyra poäng, som placerar dem på 12 i tabellen.

Starten i Allsvenskan har varit bedrövlig för Gnaget. De kommer vara väldigt sugna på att hitta tillbaka till rätt spår mot Mjällby.

Statistik och fakta för Mjällby vs AIK i Allsvenskan

  • Mjällby har gjort mål i 26 av de senaste 28 hemmamatcherna
  • Mjällby har gjort mål i 19 av de senaste 21 matcherna
  • Mjällby har inte förlorat 12 av sina senaste 14 matcher
  • Mjällby har inte förlorat de senaste 7 hemmamatcherna i rad
  • I de senaste 3 Mjällbys matcher, var antalet mål under 2.5
  • I de senaste 11 AIKs matcher, var antalet mål under 3.5
  • AIK har släppt in i 23 av de senaste 25 bortamatcherna
  • I 12 av AIKs senaste 13 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 8 av AIKs senaste 9 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • AIK har gjort mål i 10 av de senaste 12 bortamatcherna

Mjällby vs AIK Preview

Mjällby form

Mjällby har varit bleka i sina tre senaste matcher, även om de öppnade med en 2-0-seger mot Degerfors. De kunde ej följa upp lika bra och förlorade med 2-0 mot Brommapojkarna, för att senast återigen bjuda bort alla poäng efter 0-1-förlust mot Elfsborg. Mjällby tog bara två segrar från sex möjliga Allsvenskan-matcher på hemmamark. I de resterande fyra matcherna spelade man oavgjort i en och förlorade tre, samtidigt som laget gjorde nio och tappade in nio mål.

AIK form

Det har varit blandade resultat för AIK i de tre senaste matcherna, då de först slog Hammarby med 2-0. Det följdes upp med en svag 1-0-förlust mot IFK Värnamo och nu senast mot Sirius blev det 0-0. I de sex senaste bortamatcherna i Allsvenskan, vann AIK två, samtidigt som man även spelade en oavgjord. De fick utstå tre defeats här med en målskillnad på sju mål insläppta och sex gjorda.

Mjällby vs AIK H2H

Mjällby åkte på en smäll när AIK plockade ner dem med 1-2 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 1-0-seger. Försöka välja en vinnare från senaste H2H är en tuff uppgift då inget lag övertygat mot sina motståndare helt. AIK vann fyra av de senaste tio matcherna, medan Mjällby tog tre vinster i dessa tio matcher. Spelbolagen har AIK att vinna denna match till bästa odds på 2.50. I fem av de senaste tio matcher mellan Mjällby och AIK gjorde båda lagen mål.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Mjällby gjorde i snitt 1.1 mål, medan AIK snittade 1.1 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel fem gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Mjällby’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.4 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.3 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Allsvenskan

Mjällby tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på två förluster under den här perioden. AIK vann tre av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade sex. Mjällby har fem vinster på tavlan från sina 10 senaste Allsvenskan-matcher. Gästande AIK tog samtliga poäng i tre av de 10 senaste matcherna.

Senaste lagnyheter

Mjällby har gjort mål först i sex matcher av de senaste tio matcherna. AIK har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan.

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Arvid Brorsson. Han är den spelaren i Mjällby som är i bäst målform. Han har gjort två mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter AIK.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Alexander Fesshaie Beraki som de hoppas ska hitta nätet igen. Alexander Fesshaie Beraki gjorde två mål för AIK i de senaste 6 matcherna.