Häcken vs Degerfors: Bästa oddsen och matchtipsen

Med en snabb titt på oddsen tyder allt annat än en vinst för Häcken som en riktig överraskning när de tar sig an Degerfors på Bravida Arena kommande lördag i Allsvenskan.

Häcken ligger trea i ligan efter att ha samlat ihop 15 poäng från sina första sju matcher. Degerfors släpar efter på sex poäng efter sju omgångar, vilket placerar dem på plats 12 i tabellen.

Båda lagen kommer till den här matchen med tunga försluster i bagaget , tror vi på en avvaktande och försiktig kamp. Båda vill inte riskera ytterligare en förlust in på kontot.

Statistik och fakta för Häcken vs Degerfors i Allsvenskan

  • I de senaste 16 Häckens hemmamatcher, var antalet mål över 2.5
  • Häcken har gjort mål i 48 av de senaste 49 matcherna
  • Häcken har gjort mål på de senaste 27 hemmamatcherna
  • Häcken har inte förlorat 32 av sina senaste 34 matcher
  • Häcken har inte förlorat 25 av sina senaste 27 hemmamatcher
  • Degerfors har släppt in i 27 av de senaste 29 bortamatcherna
  • I 7 av de senaste 9 matcherna Degerfors har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Degerfors har inte vunnit 11 av sina senaste 13 bortamatcher
  • Degerfors har förlorade 6 i de senaste 8 borta matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål
  • Degerfors har släppt in på de senaste 9 matcherna

Häcken vs Degerfors Preview

Häcken form

Häcken är ute efter att studsa tillbaka på vinnarspåret igen. I de tre senaste matcherna slog de först IFK Värnamo med 3-1, innan det blev det seger mot Djurgården med 4-1. Segersviten tog slut senast mot Halmstads BK, som vann med 1-0 Häcken tog fyra segrar i sina sex senaste Allsvenskan-matcher på Bravida Arena. En oavgjord och en förlust var deras facit, där de släppte in tio och gjorde 16 mål.

Degerfors form

Degerfors har varit bleka i sina tre senaste matcher, trots att det började med en 2-1-seger mot Djurgården. Det följdes upp med en förlust 6-0 mot IFK Göteborg, för att sedan ge bort samtliga poäng i en 0-2-torsk mot IFK Norrköping. Degerfors har bara en ynka seger från de sex senaste bortamatcherna i Allsvenskan. Man spelade oavgjort två och förlorade tre samtidigt som laget släppte in 15 och gjorde sex mål.

Häcken vs Degerfors H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när Häcken mötte Degerfors. De delade på poängen i en 2-2-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Häcken går in i matchen mot Degerfors med 2-1-1 i ryggen från deras senaste fyra möten. En win-rate på 50% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Båda lagen gjorde mål två gånger i de senaste fyra matcherna mellan Häcken och Degerfors.

Över 2.5 mål blev vinnare tre gånger av de senaste fyra matcherna mellan lagen. Häcken gjorde ett snitt på 1.5 mål, medan Degerfors snittade 1.5 mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger. Över 2.5 mål gjordes i åtta av Häcken’s tio senaste hemmamatcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 2.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de ett mål under den här perioden.

Tabellställningar i Allsvenskan

Häcken vann nio av sina 10 hemmamatcher i alla turneringar, samtidigt som man förlorade ett gånger. Degerfors vann två av sina 10 senaste bortamatcher, med två oavgjorda och sex förluster också. Degerfors gjorde det första målet i matchen endast tre gång av de 10 senaste på bortaplan. Medan Häcken satte den första i åtta av sina 10 senaste på hemmamark.

Senaste lagnyheter

Häcken har gjort mål först i sju matcher av de senaste tio matcherna. Överraskande nog har Degerfors endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan. Båda lagen gjorde mål i 10 raka hemmamatcher som Häcken spelat.

När man tittar på vilka spelare som är i form i båda lagen, ser vi några intressanta namn. Benie Traore står ut när det gäller Häcken, och Rasmus Oerqvist för gästerna. Vi förväntar oss att bådas namn kommer att synas i målprotokollet för sina lag på kommande lördag.