GAIS vs Örgryte: Bästa oddsen och matchtipsen

I Superettan matchen på Gamla Ullevi ser vi GAIS göra upp om tre poäng med Örgryte.

GAIS går in i nästa runda som nummer 3 i tabellen, med 17 poäng så här långt. Med nio spelade matcher, har Örgryte löst elva poäng, vilket ger dem plats 10 inför nästa omgång.

Båda lagen siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande torsdag med bra tryck på arenan.

Statistik och fakta för GAIS vs Örgryte i Superettan

  • I de senaste 15 GAISs matcher, var antalet mål under 3.5
  • GAIS har inte förlorat 26 av sina senaste 28 hemmamatcher
  • GAIS har gjort mål i 30 av de senaste 32 hemmamatcherna
  • I de senaste 9 GAISs hemmamatcher, var antalet mål under 3.5
  • GAIS har vunnit 8 av sina senaste 10 hemmamatcher
  • Örgryte har inte vunnit 10 av sina senaste 12 bortamatcher
  • Örgryte har inte vunnit 9 av sina senaste 11 matcher
  • I de senaste 4 Örgrytes bortamatcher, var antalet mål under 3.5
  • Örgryte har inte förlorat 7 av sina senaste 9 matcher
  • Örgryte har gjort mål i 5 av de senaste 6 matcherna

GAIS vs Örgryte Preview

GAIS form

Det har varit blandade resultat för GAIS i deras tre senaste matcher, då de först slog Östers IF med 1-2. Det följdes upp med en svag 0-1-förslust mot Jönköping S., och innan det i mötet medAFC Eskilstuna fick man nöja sig med 0-0 oavgjort. GAIS vann tre matcher, gjorde sju mål och släppte in fyra i sina senaste fem matcher mot lag från den övre halvan av Superettan-tabellen. Detta gav dem tio poäng. GAIS har kommit tillbaka starkt med fyra segrar på de sex senaste hemmamatcherna i Superettan. Ingen oavgjord och två förluster. De gjorde tio mål och släppte in sju.

Örgryte form

Örgryte ser ut att kunna möta vilken moståndare som efter sju poäng i de tre senaste matcherna. De började med att kryssa 0-0 mot Örebro, för att sedan vinna mot GIF Sundsvall med 1-0, och Gefle i en 3-1-vinst. Örgryte har kämpat sig till noll vinster och tre poäng från sina senste fyra matcher mot topp 6-lagen. De gjorde fem i dessa matcher, men släppte även in sex mål. Örgryte tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Superettan utan seger. Det blev tre oavgjord och tre förluster, med nio insläppta och fyra mål framåt.

GAIS vs Örgryte H2H

Örgryte blev helt knockade när GAIS tog en 2-1-seger i det senaste mötet. Välförtjänad revansch efter den tidigare 1-0-förlusten, som Örgryte vann med i matchen innan. GAIS går in i matchen mot Örgryte med 3-5-2 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 30% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. I fyra av de senaste tio matcher mellan GAIS och Örgryte gjorde båda lagen mål.

Under 2.5 mål satt tre gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. GAIS med ett snitt på 1.2 mål, och där Örgryte snittade 0.9 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande sex gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fem av GAIS’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.4 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 1.2 gånger i dessa matcher.

Tabellställningar i Superettan

GAIS vann åtta av sina 10 hemmamatcher i alla turneringar, samtidigt som man förlorade två gånger. Örgryte vann två av sina 10 senaste bortamatcher, med tre oavgjorda och fem förluster också. Av de 10 senaste matcherna på GAIS:s stadion, gjorde GAIS öppningsmålet sex gånger, medan gästerna satte första målet i tre av sina 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

GAIS har gjort mål först i sju matcher av de senaste tio matcherna. Örgryte gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna.

Richard Friday är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. GAIS kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Örgryte ställa hoppet till Noah Christoffersson att han ska lägga till fler mål till de tre han gjort de senaste sex matcherna.