Brighton vs Luton: Bästa oddsen och matchtipsen

Brighton tar emot gästande Luton på The American Express Community Stadium i en Premier League-match på lördag. Med en snabb titt på oddsen tyder allt annat än en vinst för Brighton som en riktig överraskning när de tar sig an Luton på The American Express Community Stadium på lördag i Premier League.

Både Brighton och Luton siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på lördag. Ingen vill såklart inleda säsongen med förlust. Brighton och Luton är inget undantag i detta fall. Båda lagen satsar på att förbättra sina positioner från förra upplagan och vi räknar med en spännande uppgörelse på The American Express Community Stadium. Senast som Brighton mötte Luton, hade lagen tagit många 3-poängare och nu ser dom redo ut för ännu en vinst kommande lördag.

Brighton vs Luton Statistik

  • Brighton har gjort mål i 36 av de senaste 37 matcherna
  • I 11 av Brightons senaste 13 matcher var antalet av mål över 2.5
  • Brighton har gjort mål på de senaste 10 hemmamatcherna
  • I de senaste 5 matcherna i rad Brighton har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 6 av Brightons senaste 8 hemmamatcher var antalet av mål över 3.5
  • I 30 av Luton Towns senaste 32 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Luton Town har inte förlorat 18 av sina senaste 20 matcher
  • I 13 av Luton Towns senaste 15 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Luton Town har inte förlorat 14 av sina senaste 16 bortamatcher
  • I 9 av Luton Towns senaste 11 bortamatcher var antalet av mål under 2.5

Brighton vs Luton Preview

Brighton form

Döma av deras tre senaste matcher så kan vi förvänta oss allt möjligt från Brighton just nu. MotSouthampton gick allt perfekt i en 3-1-seger, innan man kryssade 1-1 mot Manchester City. I den senaste matchen fick man lida efter en 2-1-förlust mot Aston Villa.

Luton form

Luton har varit med om allt i de tre senaste matcherna runt om i alla tävlingar. Mot Sunderland,gick man hem tomhänta efter en 2-1-förlust, sedan lyckades man vinna med 2-0 motSunderland. Senast fick man dela på poängen efter 1-1 mot Coventry.

Brighton vs Luton H2H

Det är första gången på länge i Premier League-sammanhang som Brighton ska spela mot Luton.

Över 2.5 mål gjordes i sju av Brighton’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.7 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.2 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Premier League

Brighton tog blygsamma fyra segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i fyra av matcherna, medan det blev två förluster. Luton vann tre av de 10 senaste och spelade oavgjort fem samt förlorade två av matcherna under denna period. Brighton har god tro om att hamna i målprotokollet på The American Express Community Stadium eftersom Luton endast lyckats hålla nollan fyra gånger i sina 10 senaste bortamatcher. Värdarna klarade i sin tur av två clean sheets i de 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Brighton har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio matcherna. Luton har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen gjorde mål i 4 raka matcher för Brighton.

Eftersom Premier League-säsongen precis startat är vi fortfarande lite osäkra på vem som ska bli toppskytt för Brighton och Luton den här säsongen. Det finns dock helt klart några intressanta namn på listan med spelare som har bästa formen just nu.

Brighton kan sakna upp till tre spelare till deras kommande match kommande lördag.

Joao Pedro, James Milner och Jakub Moder finns bland de tre spelarna som saknas för Brighton på lördag.

Luton kommer till exempel inte kunna använda sig av Carlton Morris eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

James Shea kommer inte att följa med Luton denna gång, då de måste rehabba en skada.