IFK Göteborg mot Elfsborg – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

IFK Göteborg vs Elfsborg Statistik

  • I 14 av IFK Göteborgs senaste 16 hemmamatcher i Allsvenskan var antalet av mål under 3.5
  • IFK Göteborg har inte vunnit 11 av sina senaste 13 hemmamatcher
  • IFK Göteborg har släppt in i 11 av de senaste 13 hemmamatcherna
  • I 8 av IFK Göteborgs senaste 10 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 8 av IFK Göteborgs senaste 10 matcher i Allsvenskan var antalet av mål under 3.5
  • Elfsborg har gjort mål i 17 av de senaste 19 matcherna
  • I 10 av Elfsborgs senaste 11 bortamatcher i Allsvenskan var antalet av mål under 3.5
  • Elfsborg har förlorat 7 av sina senaste 9 bortamatcher
  • Elfsborg har förlorat de senaste 4 bortamatcherna i rad i Allsvenskan
  • Elfsborg har släppt in i 9 av de senaste 10 bortamatcherna

IFK Göteborg vs Elfsborg H2H

Senast lagen mötte varandra gick Elfsborg av planen som 1-2-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på lördag. Totalt har de spelat sju matcher i de senaste säsongerna där Elfsborg tagit mest av poängen. De vann sex möten, samtidigt som IFK Göteborg tog 3 poäng i noll matcher. Såklart slutade sista en matchen lika. Spelbolagen har Elfsborg att vinna denna match till bästa odds runt 2.50. Elfsborg klev av som vinnare 6 av sina senaste 7 matcher mot IFK Göteborg. Elfsborg gjorde minst ett mål i sina 7 Allsvenskan senaste matcher mot IFK Göteborg. Båda lagen hittade nät fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan IFK Göteborg och Elfsborg. Bästa odds på BLGM finns hos spelbolagen till 1.61.

Under 2.5 mål satt fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. IFK Göteborg med ett snitt på 0.7 mål, och där Elfsborg snittade 1.4 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande sex gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fem av IFK Göteborg’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.1 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sju av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.8 mål under den här perioden.

IFK Göteborg vs Elfsborg Preview

IFK Göteborg form

IFK Göteborg har varit med om allt i sina tre senaste matcher. De delade först på poängen efter 2-2 mot Sirius, innan det blev det seger med 1-0 mot Mjällby. Tyvärr följdes det upp av en 5-2-torsk mot AIK. IFK Göteborg löste endast en seger av sex försök så här långt på Gamla Ullevi i Allsvenskan. De kryssade två och förlorade tre av dessa möten där de gjorde fyra och släppte in tio mål.

Elfsborg form

Det är allt eller inget för Elfsborg efter en vinst i sina tre senaste matcher. De förlorade först med 2-1 mot GAIS som de svarade med att slå Halmstads BK 2-0. I deras senaste match blev det återigen en förlust efter 2-1 mot Malmö FF. Elfsborg har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Allsvenskan. Man spelade oavgjort i noll och förlorade fem, släppte in 13 mål och gjorde fem.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

IFK Göteborg tog samtliga tre poäng två gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på sju förluster under den här perioden. Elfsborg vann två av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort noll och förlorade åtta. Båda lagen har varit usla på att hålla koll på sina motståndare på slutet. Medan IFK Göteborg lyckades hålla nollan i två av matcherna på Gamla Ullevi, höll Elfsborg tätt i ett av de senaste bortamatcherna.

Senaste lagnyheter

Överraskande har IFK Göteborg endast gjort första målet i två matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Elfsborg endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan. Elfsborg har gjort mål i 7 raka ligamatcher mot IFK Göteborg.