AIK vs Örebro bästa odds och match tips

AIK är starkt favorittippade att vinna på lördag mot Örebro i Allsvenskan. I nuvarande form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet på Friends Arena. AIK rankas som nummer 3 i tabellen med 33 poäng efter 16 matcher. Med 16 omgångar bakom sig har Örebro samlat 13 poäng och ligger på plats nummer 14 i Allsvenskan. Topplaget AIK hoppas kunna orsaka mer elände mot det lågt placerade Örebro på lördag.

Våra tips

Statistik och fakta för AIK VS. Örebro.

  • AIK har vunnit de senaste 4 matcherna i rad;
  • AIK obesegrade de senaste 7 matcherna i rad;
  • AIK har vunnit de senaste 4 matcherna i rad hemma;
  • AIK obesegrade de senaste 9 matcherna i rad hemma.
  • Örebro vann inte de senaste 3 matcherna i rad;
  • Örebro har förlorat i de senaste 4 av 5 matcher på bortaplan;
  • Örebro släppte in i de senaste 16 av 18 matcher;
  • Örebro släppte in de senaste 11 matcherna i rad.

Form: AIK mot Örebro

AIK ser bra ut.

AIK verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. I de tre senaste landskamperna för AIK gick det så här: den första tog de en 4-1 vinst mot Djurgården och sen blev det 1-0 vinst mot Sirius. Den senaste matchen blev 2-1 vinst mot Häcken.

Örebro hoppas få stopp på lidandet.

Örebro hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. I de tre senaste landskamperna för Örebro gick det så här: den första slutade 2-2 mot Mjällby och sen blev det 1-0 förlust mot Varbergs BoIS FC. Den senaste matchen blev 1-1 mot Sirius.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Örebro här. Att välja AIK till odds 1.40 är en självklarhet i den form de uppvisar.

AIK VS. Örebro Matchhistorik

Det senaste mötet mellan AIK vs Örebro spelades på 26 Juli 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. AIK möter Örebro med 5-3-2 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. AIK har fått ett litet övertag i sina senaste matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 20 poäng. Även om Örebro inte kommer att ha någon möjlighet att komma över AIK i ligatiteln i närtid, kommer gästlaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. AIK, som nu är nummer 3 med 33 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Nicolas Stefanelli. Han är toppskytt för AIK, för närvarande på 5 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher.

Örebro kommer att hoppas att Deniz Hummet hittar nätet igen. Han står på 5 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher.