Akropolis IF vs Jönköping S. bästa odds och matchtips

Med båda lagen placerade i mitten av tabellen har Akropolis IF och Jönköping S. en chans att vinna mark på sin kommande motståndare i Superettan. Rankad som nummer tolv i Superettan har Akropolis IF lyckats samla på sig 24 poäng på 22 matcher. Med 31 poäng befinner Jönköping S. sig rankad som nummer sju efter 22 omgångar. Tre förluster på de sex senaste matcherna har säkerligen satt sin prägel på Akropolis IF. Kan de vända på trenden och besegra Jönköping S?

Våra tips

Statistik och fakta för Akropolis IF VS. Jönköping S.

  • Akropolis IF har förlorat de senaste tre matcherna i rad hemma;
  • Akropolis IF har förloratfyra av de senaste fem matcherna hemma;
  • Akropolis IF nätade i åtta av de senaste tio matcherna;
  • Akropolis IF släppte in mål i sex av de senaste åtta matcherna;
  • Jönköping S. står utan seger i de tre senaste matcherna;
  • Jönköping S. har förlorat i fyra av de senaste fem bortamatcherna;
  • Jönköping S. släppte in mål i åtta av de senaste tio matcherna;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Jönköping S.s senaste tre av fem matcher.

Form: Akropolis IF mot Jönköping S

Akropolis IF kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan vänta sig av Akropolis IF. I de tre senaste matcherna för Akropolis IF förlorade de med 3-1 mot Örgryte och följde upp det med en 2-0 förlust mot Västerås SK och slutligen, i den senaste matchen vände de på trenden och besegrade Vasalunds IF med 1-0.

Jönköping S. kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

Det är svårt att sätta fingret på resultaten för Jönköping S. eftersom de har mer eller mindre hållit sin nivå. I de tre senaste matcherna för Jönköping S. gick det så här: den första förlorade de med 2-0 mot IFK Värnamo och sen blev det 3-0 förlust mot Helsingborg. Den senaste matchen blev 0-0 mot IK Brage.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med liknande formkurva, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Akropolis IF VS. Jönköping S. Matchhistorik

Senast dessa lag mötte varandra var 7 juni 2021, och Jönköping gick segrande ur matchen 4-1. Akropolis IF har aldrig vunnit, medan Jönköping S. har vunnit 67% procents av deras senaste möten i Superettan. Detta innebär att resultaten lagen emellan ser ut som följer: 0-1-2.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen sju poäng. Även om Akropolis IF inte kommer att ha en möjlighet att gå om Jönköping S. i jakten ligatiteln någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Jönköping S., som nu ligger på en sjundeplats med 31 poäng, kommer att göra sitt bästa för att knappa in på Norrby som har en match mer spelad. Hur som helst kommer matchen kommande onsdag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

När vi tittar på tabellen över spelare med flest mål för respektive lag i de senaste 6 matcherna kan vi se några intressanta namn, bland annat Christian Sivodedov som sticker ut från Akropolis IF och Robin Book som spelar för gästerna. Det förväntas att de nämnda målskyttarna kan slå till igen för sina lag i den kommande matchen kommande onsdag.