Almeria vs Real Betis: Bästa oddsen och matchtipsen

Almeria välkomnar Real Betis på lördag i La Liga, med värden motiverad av möjligheten att täppa igen luckan i tabellen till gästerna i denna spännande match i 21 omgången.

En titt på tabellen som visar nio poäng och sju platser som just nu skiljer lagen åt. Med 31 poäng efter 20 matcher, är Real Betis nu rankade 7 samtidigt som Almeria har 22 poäng på 20 matcher, som placerar dem som 14 inför deras kommande drabbning.

En vinst för Real Betis på lördag kommer ta laget ett steg närmare bland de sex bästa i La Liga. Tre poäng för Almeria kan räcka långt i strävan att lösa nytt kontrakt. En svårtippad match ser vi hursomhelst ifram emot.

Statistik och fakta för Almeria vs Real Betis i La Liga

  • Almeria har släppt in i 24 av de senaste 26 matcherna
  • I 11 av Almerias senaste 13 matcher var antalet av mål under 2.5
  • Almeria har gjort mål i 18 av de senaste 20 hemmamatcherna
  • I 11 av Almerias senaste 13 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Almeria har inte vunnit 9 av sina senaste 11 matcher
  • I 6 av de senaste 8 matcherna Real Betis har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Real Betis har förlorat 5 av sina senaste 6 matcher
  • I 6 av Real Betiss senaste 8 matcher var antalet av mål över 2.5
  • Real Betis har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna
  • Real Betis har gjort mål i 7 av de senaste 8 matcherna

Almeria vs Real Betis Preview

Almeria form

Almeria har varit med om allt i sina tre senaste matcher. De delade först på poängen efter 2-2 mot Valencia, innan det blev det seger med 3-1 mot Espanyol. Tyvärr följdes det upp av en 2-0-torsk mot Rayo Vallecano. Almeria tog fyra segrar i sina sex senaste La Liga-matcher på Estadio Mediterráneo. En oavgjord och en förlust var deras facit, där de släppte in sju och gjorde elva mål.

Real Betis form

Real Betis har varit bleka i sina tre senaste matcher, trots att det började med en 0-1-seger mot Getafe. Det följdes upp med en förlust 1-2 mot Barcelona, för att sedan ge bort samtliga poäng i en 3-4-torsk mot Celta Vigo.

Almeria vs Real Betis H2H

Almeria åkte på en smäll när Real Betis plockade ner dem med 3-1 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 3-2-seger. Högt odds på oavgjort och det ser ganska osannolikt ut den här gången om man kollar lagens tio senaste möten. Almeria lyckades med sju vinster, medan Real Betis tog samtliga poäng tre gånger i dessa sju matcher. Spela på hemmavinsten ger dig ett odds på 2.80 medan det bästa odds hos spelbolagen på en bortavinst ligger på 2.50. Almeria gjorde minst ett mål i 6 av sina 7 senaste matcher i La Liga mot Real Betis. I fyra av de senaste sju matcher mellan Almeria och Real Betis gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare tre gånger av de senaste sju matcherna mellan lagen. Almeria gjorde ett snitt på 1.13 mål, medan Real Betis snittade 1.58 mål. Båda lagen göra mål gick in fyra gånger. Över 2.5 mål gjordes i två av Almeria’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.1 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 1.9 gånger i dessa matcher.

Tabellställningar i La Liga

Almeria tog blygsamma sju segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i ett av matcherna, medan det blev två förluster. Real Betis vann fem av de 10 senaste och spelade oavgjort noll samt förlorade fem av matcherna under denna period. Målen flödar just nu för Almeria på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sex av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till två gånger för Real Betis i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Almeria har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. Real Betis har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Almeria har gjort mål i 3 raka hemmamöten med Real Betis.

När man tittar på vilka spelare som är i form i båda lagen, ser vi några intressanta namn. Francisco Portillo står ut när det gäller Almeria, och Sergio Canales för gästerna. Vi förväntar oss att bådas namn kommer att synas i målprotokollet för sina lag på på lördag.

Några av de tre som kommer att befinna sig på sidlinjen är Youssouf Sabaly, Paul Akouokou och Juan Cruz.