Almeria vs Villarreal: Bästa oddsen och matchtipsen

Almeria välkomnar Villarreal kommande lördag i La Liga, med värden motiverad av möjligheten att täppa igen luckan i tabellen till gästerna i denna spännande match i 24 omgången.

Med en titt på La Liga-tabellen, är skillnaden mellan lagen nio poäng och åtta platser.

Almeria jagar revansch efter den tunga förlusten i det senaste mötet med Villarreal, men oddsen är inte på deras sida. Dock har hemmalaget självförtroende efter att ha slagit Barcelona i förra rundan.

Statistik och fakta för Almeria vs Villarreal i La Liga

  • Almeria har släppt in i 26 av de senaste 28 matcherna
  • Almeria har gjort mål i 19 av de senaste 21 hemmamatcherna
  • Almeria har inte vunnit 11 av sina senaste 13 matcher
  • I 5 av de senaste 6 matcherna Almeria har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I de senaste 3 hemmamatcherna i rad Almeria har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Villarreal har gjort mål på de senaste 11 bortamatcherna
  • I 8 av de senaste 9 bortamatcherna Villarreal har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Villarreal har gjort mål i 15 av de senaste 17 matcherna
  • I 8 av Villarreals senaste 10 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • Villarreal har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna

Almeria vs Villarreal Preview

Almeria form

Almeria har åkt på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de kördes över av Real Betis i en 2-3-förlust. Girona visade sig även dom för svåra när de vann med 6-2, innan Almeria kunde slå tillbaka senast i en 1-0-vinst mot Barcelona.

Villarreal form

Villarreal åkte på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de blev överkörda av Barcelona i en 0-1-förlust. Mallorca blev även dom för svåra i en fajt som slutade 4-2, nu senast lyckades Villarreal slå tillbaka i en 2-1-seger mot Getafe. Villarreal tog fem segrar och 17 poäng i tidigare fem mötena med lagen från botten sex i La Liga, de gjorde 14 mål samtidigt som de släppte in sex. Villarreal har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i La Liga. Man spelade oavgjort i en och förlorade fyra, släppte in tolv mål och gjorde fem.

Almeria vs Villarreal H2H

Senast lagen mötte varandra gick Villarreal av planen som 2-1-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på lördag. Almeria går in i matchen mot Villarreal med 2-3-5 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 20% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Almeria vann inte någon av sina senaste 7 matcher mot Villarreal. I de senaste tio matcherna mellan Almeria och Villarreal hittade båda nät i fyra gånger. Bästa odds på att båda lagen gör mål här igen finns hos spelbolagen till 1.61.

Under 2.5 mål satt fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Almeria med ett snitt på 1.1 mål, och där Villarreal snittade 1.4 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande sex gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Almeria’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.4 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sex av de senaste tio matcherna som Villarreal spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.6 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i La Liga

Almeria tog blygsamma sju segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i ett av matcherna, medan det blev två förluster. Villarreal vann sex av de 10 senaste och spelade oavgjort ett samt förlorade tre av matcherna under denna period. Målen flödar just nu för Almeria på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sex av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till åtta gånger för Villarreal i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Almeria har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. Villarreal gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna.

Francisco Portillo är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Almeria kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Villarreal ställa hoppet till Jose Luis Morales att han ska lägga till fler mål till de två han gjort de senaste sex matcherna.

Giovani Lo Celso kommer inte att följa med Villarreal denna gång, då de måste rehabba en skada.