Arsenal vs Brighton: Bästa oddsen och matchtipsen

Övre halvan mot den undre när Arsenal förbereder sig för att möta Brighton i Premier League. På plats fem i Premier League ligger just nu Arsenal som samlat ihop 54 poäng efter deras 29 spelade matcher. Med 34 poäng befinner sig Brighton på plats 13 efter 29 spelade matcher. Två förluster i de senaste sex matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Arsenal. Men de kan mycket väl studsa tillbaka mot Brighton.

Våra tips

Statistik och fakta för Arsenal vs Brighton i Premier League

 • Arsenal har vunnit 6 av 7 av deras senaste matcher
 • Arsenal har inte förlorat 7 av 8 av deras senaste matcher
 • I 8 av de senaste 10 bortamatcherna Brighton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Brighton har släppt in i 16 av de senaste 18 matcherna
 • Brighton har förlorat de senaste 6 matcherna i rad
 • Brighton har inte vunnit 10 av 11 av deras senaste matcher
 • Brighton har gjort mål i 11 av de senaste 13 bortamatcherna
 • I de senaste 9 av Arsenals matcher mot Brighton var antalet mål under 3.5
 • Arsenal har gjort mål i 8 av de senaste 9 matcherna mot Brighton
 • I de senaste 3 av Arsenals matcher mot Brighton var antalet mål under 2.5
 • Arsenal har inte vunnit 6 av de 8 senaste matcherna mot Brighton
 • Arsenal har inte förlorat de senaste 3 matcherna mot Brighton i rad

Form: Arsenal mot Brighton

Arsenal fortsätter att plocka poäng.

The Gunners hoppas att den goda formen håller i sig. Det är nu eller aldrig som gäller för Arsenal. Den nuvarande dåliga trenden började med en 2-0-förlust i ett möte med Liverpool, men därefter lyckades man resa och slå Aston Villa med 1-0. Den segern kunde man dock inte bygga vidare på utan åkte senaste på en 3-0-förlust mot Crystal Palace.

Brighton fångades av slumpen.

Resultaten har varit katastrofala för Brighton på senare tid. Därför är man desperata att vinna kommande match. Brighton har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 0-2 mot Liverpool och Tottenham. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 0-0 mot Norwich vilket gav en poäng.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Brighton är det självklart att satsa på The Gunners till odds 1.68.

Arsenal vs Brighton Matchhistorik

När lagen senast möttes in en match i Premier League i oktober månad, slutade matchen 0-0. Arsenal tar sig an Brighton med 3-3-3 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. I den föregående 9 matcher mellan Arsenal och Brighton kom över 2,5 mål upp 3 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 5 gånger i dessa 9 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Arsenal och Brighton för närvarande i 20 poäng och åtta placeringar. Arsenal kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Brighton på lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Brighton är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Arsenal och Brighton kommer att sluta.

Skytteligan

Bukayo Saka är en av spelarna i Arsenal som förväntas göra mål regelbundet. Han har gjort 2 mål denna säsong. Brighton ställer hoppet till Lewis Dunk som har gjort ett mål hittills denna säsong. Det kommer säkerligen bli fler om han hittar sin målform.