Bologna vs Spezia: Bästa oddsen och matchtipsen

Bologna är i poängbehov när de tar emot Spezia i omgång 26 av Serie A. Bologna ligger på plats 13 i Serie A med 28 poäng efter att ha spelat 24 matcher. Avståndet till Spezia är 2 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 14 i tabellen efter 25 omgångar. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Bologna. De skulle dock kunna vända på trenden mot Spezia

Våra tips

Statistik och fakta för Bologna vs Spezia i Serie A

  • Bologna har förlorat 7 av 9 av deras senaste matcher
  • Bologna har inte vunnit 8 av 9 av deras senaste matcher
  • Bologna har inte gjort mål i de senaste 3 hemmamatcherna i rad
  • Spezia har släppt in i 23 av de senaste 25 bortamatcherna
  • Spezia har gjort mål i de senaste 7 matcherna i rad
  • Spezia har inte förlorat 6 av 7 av deras senaste matcher
  • Spezia har vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
  • Bologna har inte förlorat de senaste 3 matcherna mot Spezia i rad
  • Bologna har gjort mål i de senaste 3 matcherna mot Spezia i rad

Form: Bologna mot Spezia

Bologna är desperata efter poäng.

Resultaten har varit under all kritik för Bologna på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Bologna är bara en poäng ifrån att vara helt utan positiva resultat i sina senaste tre matcher. De förlorade med 2-1 mot Verona innan det blev oavgjort efter en (0-0)-match mot Empoli. Sedan hamnade man återigen i förlustkolumnen när Lazio besegrade dem med 3-0.

Spezia fortsätter trumma på.

Spezia hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Spezia har upplevt det mesta under sina tre senaste matcher där de lyckades samla på sig fyra poäng. Först tog man en skön 1-0-vinst mot Sampdoria innan det blev oavgjort efter resultatet 2-2 mot Salernitana. Den obesegrade trenden tog dock stopp när Fiorentina visade sig vara för starka och resultatet 1-2 innebar förlust för Spezia.

Bologna är bookmakarnas favorit, men i nuvarande form ser det ut att vara ett bra val att satsa på outsidern Spezia till 4.25

Bologna vs Spezia Matchhistorik

I senaste matchen mellan Bologna och Spezia var det en tillknäppt match som Bologna lyckades vinna med 1-0. Bologna går in i matchen mot Spezia med 2-1-0 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Serie A.

Tabellställningar i Serie A

Om man tittar på den nuvarande Serie A-ställningen så skiljer Bologna och Spezia för närvarande i 2 poäng och 1 placeringar. Bologna kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Spezia kommande måndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Spezia är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Bologna och Spezia kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Daniele Verde när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Spezia. Hans säsongssaldo är 5 mål just nu.

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för Bologna är Riccardo Orsolini spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.