Brentford vs Manchester City bästa odds och matchtips

Ligaledarna The Sky Blues kommer gå in för att öka sin ledning till Brentford, när de möter varandra på Brentford Community Stadium 21:15 den 29:e december. På plats 13 i Premier League ligger just nu Brentford som samlat ihop 20 poäng efter deras 17 spelade matcher. Med 47 poäng befinner sig Manchester City på plats 1 efter 17 spelade matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Brentford. De skulle dock kunna skrälla mot Manchester City.

Våra tips

Statistik och fakta för Brentford vs Manchester City i Premier League

  • Brentford har släppt in i 13 av de senaste 14 matcherna
  • Brentford har inte vunnit 7 av 9 av deras senaste matcher
  • Manchester City har vinst 11 av 12 av deras senaste matcher
  • Manchester City har gjorde mål i de senaste 12 matcherna i rad
  • Manchester City har inte förlorat 11 av 12 av deras senaste matcher
  • I 7 av de senaste 9 bortamatcherna Manchester City har spelat, har båda lagen gjort mål

 

Form: Brentford mot Manchester City

Brentford har problem att hitta bra resultat

Brentford hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Brentford har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 2-1 mot Watford. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 2-0 mot Chelsea, och lyckades inte heller plocka poäng i en 2-0-förlust mot Brighton.

Manchester City jagar rekord

Manchester City verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Man kommer till matchen med tre raka segrar mot Leeds, Newcastle och Leicester.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Brentford här. Att välja Manchester City till odds 1.18 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 27 poäng. Även om Brentford inte kommer att ha en möjlighet att komma över Manchester City i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Manchester City, som nu ligger på 1 med 47 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande onsdag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Ivan Toney är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Brentford kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer The Sky Blues ställa hoppet till Raheem Sterling att han ska lägga till fler mål till de 5 han gjort de senaste sex matcherna.