Brighton vs Aston Villa bästa odds och matchtips

Med båda lagen placerade i mitten av tabellen har både Brighton och Aston Villa en chans att vinna mark på sin kommande motståndare i Premier League. Brighton har för närvarande plats 9 i tabellen med 33 poäng efter 25 spelade matcher. Med 25 omgångar bakom sig har The Villans lyckats samla ihop 27 poäng och ligger på plats 12 i Premier League. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Brighton. De skulle dock kunna skrälla mot Aston Villa.

Våra tips

Statistik och fakta för Brighton vs Aston Villa i Premier League

 • I 7 av de senaste 8 matcherna Brighton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Brighton har inte förlorat 11 av 13 av deras senaste matcher
 • Brighton har gjort mål i 11 av de senaste 12 matcherna
 • Brighton har inte vunnit 7 av 8 av deras senaste hemmamatcher
 • Brighton har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Aston Villa har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna
 • Aston Villa har gjort mål i 7 av de senaste 9 matcherna
 • Aston Villa har inte förlorat 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Aston Villa har förlorat 3 av 4 av deras senaste bortamatcher
 • I de senaste 5 av Brightons matcher mot Aston Villa var antalet mål under 3.5
 • Brighton har inte vunnit 4 av de 5 senaste matcherna mot Aston Villa
 • I 3 av de senaste 4 av Brightons matcher mot Aston Villa var antalet mål under 2.5
 • Brighton har släppt in i 4 av de senaste 5 matcherna mot Aston Villa
 • Brighton har inte förlorat 3 av de 4 senaste matcherna mot Aston Villa

Form: Brighton mot Aston Villa

Brighton hoppas på en nystart

Brighton tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Brighton har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 2-0 mot Watford. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 2-0 mot Manchester United, och lyckades inte heller plocka poäng i en 3-0-förlust mot Burnley.

Aston Villa hoppas på mer

Stämningen i The Villans är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Bara ett enda poäng har Aston Villa lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 3-3 mot Leeds, innan de blev besegrade av Newcastle med 1-0. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Watford vann med 0-1.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. The Seagulls är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 2.36.

Brighton vs Aston Villa Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Aston Villa och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Brighton går in i matchen mot Aston Villa med 1-2-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 2 gånger i de senaste 5 matcher mellan Brighton och Aston Villa. Båda lagen gör mål var ut 3 gånger i dessa 5 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 6 poäng. Även om Aston Villa inte kommer att ha någon att ta sig förbi Brighton i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Brighton, som nu är nummer 9 med 33 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Adam Webster är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Brighton kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Aston Villa ställa hoppet till Jacob Ramsey att han ska lägga till fler mål till de 3 han gjort de senaste sex matcherna.