Burnley vs Everton bästa odds och matchtips

Burnley välkomnar The Toffees för en match i Premier League på Turf Moor kommande söndag. Burnley har för närvarande plats 18 i tabellen med 11 poäng efter 15 spelade matcher. Med 15 omgångar bakom sig har The Toffees lyckats samla ihop 19 poäng och ligger på plats 14 i Premier League. Det är tuffa tider för både Burnley och Everton i Premier League. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Burnley vs Everton i Premier League

 • Burnley har inte vunnit 19 av 21 av deras senaste hemmamatcher
 • Burnley har släppt in i 14 av de senaste 16 hemmamatcherna
 • Burnley har oavgjort 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Burnley har inte förlorat 5 av 6 av deras senaste matcher
 • Burnley har inte gjort mål i de senaste 3 matcherna i rad
 • I de senaste 4 matcherna i rad Everton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Everton har förlorade 4 av 5 av deras senaste bortamatcher
 • Everton har gjorde mål i de senaste 4 matcherna i rad
 • Burnley har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna mot Everton
 • I 5 av de senaste 6 hemmamatcherna Burnley har spelat mot Everton har båda lagen gjort mål
 • Burnley har gjorde mål i de senaste 7 hemmamatcherna mot Everton i rad
 • I 7 av de senaste 9 Burnleys matcher mot Everton var antalet av mål under 3.5
 • Burnley har inte förlorat 4 av de 5 senaste hemmamatcherna mot Everton

Form: Burnley mot Everton

Burnley njuter av en stabil insats

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Burnley som hållit sin nivå. Burnley har varit mediokra i sina senaste tre matcher och har inte lyckats ta hem någon vinst. Mot Wolves lyckades de ta hem en poäng i en match som slutade 0-0, tätt följt av en förlust mot Newcastle med 1-0. Senast lyckades de dock återigen ta hem en poäng i en match som slutade 0-0 mot West Ham.
 

Everton har problem att hitta bra resultat

The Toffees tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Det har varit en tuff tid för Everton som bara mäktat med med en vinst på de senaste sex matcherna, mot Arsenal. Efter det har man förlorat mot Crystal Palace och sedan lika mot Chelsea.
 

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Burnley det bästa valet här till odds 2.50.

Burnley vs Everton Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 13 september 2021, och Everton gick därifrån med en 3-1-seger. Burnley går in i matchen mot Everton med 4-1-5 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. 5 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Burnley och Everton blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 8 poäng. Även om Burnley inte kommer att ha en möjlighet att komma över Everton i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Everton, som nu ligger på 14 med 19 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Chris Wood är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Burnley kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. 

Samtidigt kommer The Toffees ställa hoppet till Demarai Gray att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.