Crystal Palace vs Everton bästa odds och matchtips

Crystal Palace drar fördel av hemmaplan när Everton gästar i Premier League på söndag. Som nummer 14 har The Eagles lyckats skrapa ihop 16 poäng efter 15 spelade matcher. Med 18 poäng har The Toffees efter 15 matcher placerat sig på plats plats 12 i Premier League. 3 raka förluster har satt tydliga spår i självförtroendet hos Crystal Palace. De skulle dock kunna skrälla mot Everton.

Våra tips

Statistik och fakta för Crystal Palace vs Everton i Premier League

  • Crystal Palace har förlorat de senaste 3 matcherna i rad;
  • Crystal Palace vann inte de senaste 4 matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Crystal Palaces senaste 5 av 7 matcher;
  • Crystal Palace släppte in i 9 av de senaste 11 matcher.
  • Everton har förlorat de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • Everton vann inte de senaste 5 matcherna i rad på bortaplan;
  • Everton har förlorat i 4 av de senaste 5 matcher på bortaplan;
  • Everton släppte in i 10 av de senaste 12 matcher.

Form: Crystal Palace mot Everton

Crystal Palace fortsätter att se bleka ut

Stämningen i The Eagles är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Crystal Palace har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-1 mot Aston Villa, innan Leeds besegrade dem med 1-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Manchester United tog hem en seger med 1-0.

Everton kommer äntligen ur sin dåliga svit

Everton hoppas kunna bygga på storvinsten mot Arsenal tidigare i veckan. Innan dess har man dock förlorat fyra av sina senaste fem och den senaste tiden blev det just Brentford och Liverpool som besegrade The Toffees.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Crystal Palace vs Everton Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Crystal Palace & Everton spelades 5 april 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Crystal Palace tar sig an Everton med 0-5-5 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 4 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Crystal Palace och Everton blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 2 poäng. Detta innebär att denna omgångs 16 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Crystal Palace kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Everton som för närvarande ligger på plats nummer 12 med 18 poäng i den kommande matchen kommande söndag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Demarai Gray när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Everton. Hans säsongssaldo är 5 mål just nu. 

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Crystal Palace är Conor Gallagher spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.