Danmark vs Tunisien – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Danmark möter Tunisien kommande tisdag. Med spel på Education City Stadium är detta första av tre matcher i VM-gruppspelet.

Då vi är i första rundan av VM-gruppspelet står både Danmark och Tunisien på noll poäng, vilket man såklart vill ändra tills domaren blåser av matchen. Danmark går in i nästa match med nummer 10 i FIFA world ranking. Det lämnar ett ordentligt glapp till Tunisien, som i sin tur är rankade 30 i världen.

På väg in i deras första match i turneringen måste man säga att Danmark på förhand är favoriter att ta sig vidare till åttondelen.

Våra tips

Danmark vs Tunisien Statistik

  • Danmark har gjort mål i 18 av de senaste 20 matcherna
  • I de senaste 7 Danmarks matcher, var antalet mål under 3.5
  • Danmark har vunnit 5 av de senaste 7 matcherna medan man gjort över 1.5 mål
  • Danmark har vunnit 5 av sina senaste 7 matcher
  • Danmark har vunnit 5 av de senaste 7 matcherna och totalt under 3.5
  • Tunisien har vunnit 3 av de senaste 4 matcherna utan att släppa in mål
  • I 9 av Tunisiens senaste 11 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Tunisien har inte förlorat 7 av sina senaste 8 matcher
  • Tunisien har inte släppt in i 7 av de senaste 8 matcherna
  • Tunisien har gjort mål på de senaste 4 matcherna

Danmark vs Tunisien Preview

Danmark är stabila.

Danmark har varit ojämna på slutet, de slog Österrike med 2-0. Det följdes upp med en förlust med 2-1 mot Kroatien, innan de vann med 2-0 mot Frankrike. Danmark kunde vinna sex av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade noll gånger. De fick utstå förluster i fyra av dessa matcher. När det kommer till att göra mål kan Danmark vara mer produktivt med 17 times i sina senaste tio matcher. Det är ett snitt på 1.7 goals per match där de även släppte in tolv times. Det ger ett snitt på 1.2 per match, med hållna nollor tre times.

Tunisien Form

Även om de förlorade den senaste matchen har ändå resultaten varit godkända för Tunisien. De vann först mot Chile med 0-2 följt av vinst mot Japan med 0-3. Den vinnande trenden tog sedan slut mot Brasilien, som vann med 1-5. Tunisien gjorde 14 mål, släppte in sex och lyckades hålla nollan åtta times i sina senaste tio matcher.

Nuvarande tabellen i VM

Inför sin öppningsmatch i VM borde Danmark vara kapabla att avfärda allt motstånd i inledningen. Danmark kommer försöka ta sig igenom gruppen utan att anstränga sig överdrivet, så att tappa poäng här finns inte på kartan. Då öppningsmatcherna fortsätter kunde inte Tunisien fått en tuffare start i detta VM som mot detta motstånd. På Education City Stadium skulle en liten förlust framstå som en mindre triumf.

I sina 10 senaste matcher vann Danmark sex gånger, spelade oavgjort noll och förlorade fyra gånger. Tunisien tog sex segrar, två oavgjorda och två förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i sex av Danmark’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.7 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i tre av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.4 mål under den här perioden.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste ett matchen mellan lagen. Danmark gjorde ett snitt på två mål, medan Tunisien snittade ett mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång.

Danmark har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio games. Tunisien gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. Tunisien har vunnit och hållt nollan i 4 raka bortamatcher. Av de senaste 10 matcherna gjorde Tunisien öppningsmålet sex gånger, medan deras motståndare gjorde första i fem av sina 10 senaste.

Då den nya VM-säsongen precis börjat, är vi lite osäkra på vilken anfallare dom kommer toppa skytteligan för Danmark och Tunisien denna säsong. Det finns dock några intressanta spelare när man tittar på listan på vilka som har den bästa formen just nu.