Djurgården vs Elfsborg bästa odds och matchtips

Elfsborg hoppas kunna minska avståndet till Allsvenskan-ledarna Djurgården, när de möts i denna mycket viktiga match på Tele2 Arena  19:00 den 18 oktober. Efter 22 spelade matcher är Djurgården rankade som nummer ett i Allsvenskan med 44 poäng. Det ger en skillnad på fem poäng till Elfsborg, som ligger på plats fem i tabellen med 39 poäng. Djurgården hoppas att återgår till den vinnande trenden efter en förlust senast.

Våra tips

Statistik och fakta för Djurgården vs Elfsborg

  • Djurgården är obesegrade de senaste tre matcherna i rad hemma;
  • Djurgården släppte in i fem av de senaste sju matcherna;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Djurgårdens senaste två av fyra matcher;
  • Djurgården nätade i fyra av de senaste sex matcherna.
  • Elfsborg nätade i 16 av de senaste 18 matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Elfsborgs senaste fem av sju matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Elfsborgs senaste tre av fem matcher;
  • Elfsborg släppte in i fem av de senaste sju matcherna.

Form: Djurgården mot Elfsborg

Djurgården letar efter mer

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Djurgården de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Den första av de tre senaste matcherna för Djurgården tog en 3-2 vinst mot Degerfors följt av en 3-0 vinst mot Östersund. Den senaste matchen slutade med en 1-0 förlust mot AIK.

Elfsborg hoppas att komma tillbaka

Elfsborg tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. De tre senaste matcherna för Elfsborg förlorade 1-0 mot Malmö FF följt av en 4-0 förlust mot Mjällby och slutligen, i den senaste matchen, blev det en 1-0 vinst mot IFK Göteborg.

Eftersom Djurgården både är oddsmakarna favorit till odds 1.92 och har starkare prestationer på sistone än vad Elfsborg har visat upp, verkar Djurgården vara det naturliga valet.

Djurgården vs Elfsborg Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Elfsborg och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Djurgården har vunnit 40%, medan Elfsborg har vunnit 10% av deras senaste möten i Allsvenskan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 4-5-1. Fem gånger i de senaste tio matcherna mellan Djurgården och Elfsborg blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Allsvenskan

Tabellställningen av Allsvenskan visar att Djurgården och Elfsborg ligger fem poäng och fyra placeringar ifrån varandra för tillfället. Djurgården kommer säkert att försöka ta alla tre poängen kommande måndag för att visa att de förtjänar platsen i toppen av tabellen. Trots att Elfsborg är outsider i den här sammandrabbningen kommer de definitivt att vilja göra det svårt för favoriterna och av den anledningen är vi spända på att se hur matchen mellan Djurgården och Elfsborg kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Per Frick när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet två gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag Elfsborg. Hans säsongssaldo är 6 mål just nu. 

Med tre mål på de senaste fem matcherna är Hjalmar Ekdal en spelare att hålla utkik efter då han säkerligen kommer vilja göra fler mål.