Elfsborg vs Varbergs BoIS FC bästa odds och matchtips

Elfsborg är favorittippade kommande lördag mot Varbergs BoIS FC i Allsvenskan. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i Borås Arena. På plats nummer tre i Allsvenskan har Elfsborg spelat ihop 48 poäng efter 26 matcher. Med 33 poäng befinner sig Varbergs BoIS FC på plats nio i tabellen med 26 spelade matcher. En förlust senast har satt spår i självförtroendet hos Elfsborg. De kommer dock förmodligen besegra Varbergs BoIS FC.

Våra tips

Statistik och fakta för Elfsborg vs Varbergs BoIS FC

  • Elfsborg har vunnit i fyra av de senaste fem matcherna;
  • Elfsborg nätade i 20 av de senaste 22 matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Elfsborgs senaste nio av elva matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Elfsborgs senaste fyra matcher i rad.
  • Varbergs BoIS FC är obesegrade de senaste tre matcherna i rad;
  • Varbergs vann inte de senaste fyra matcherna i rad på bortaplan;
  • Varberg nätade i tio av de senaste tolv matcher;
  • Varberg släppte in i sex av de senaste åtta matcher.

Form: Elfsborg mot Varbergs BoIS FC

Elfsborg fortsätter trumma på

Elfsborg hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. I sina tre senaste matcher vann Elfsborg först mot Sirius med 3-0 innan segertåget fortsatte mot Degerfors som gav slutresultatet 2-1. Trenden höll tyvärr inte i sig då de förlorade mot IFK Norrköping med 3-2 och därmed bröt sin vinnartrend.

Varbergs BoIS FC hoppas kunna utöka poängen

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Varbergs BoIS FC som hållit sin nivå.I de tre senaste matcherna har man spelat lika mot Malmö och Kalmar. Senast tog man dock en skön vinst på hemmaplan mot Östersund med 3-0.

Eftersom Elfsborg både är oddsmakarnas favorit till odds 1.60 och har starkare prestationer på sistone än vad Varbergs BoIS FC har visat upp, verkar Elfsborg vara det naturliga valet.

Elfsborg vs Varbergs BoIS FC Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Elfsborg och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-1. Elfsborg har vunnit 33%, medan Varbergs BoIS FC har vunnit 0% av deras senaste möten i Allsvenskan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 1-2-0.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer Elfsborg och Varbergs BoIS FC för närvarande 15 poäng och sex placeringar. Elfsborg kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Varbergs BoIS FC på lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Varbergs BoIS FC är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Elfsborg och Varbergs BoIS FC kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Ryan Moon när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet två gånger i de senaste två matcherna för sitt lag Varbergs BoIS FC. Hans säsongssaldo är sex mål just nu. 

Med tre mål på de fem senaste matcherna för Elfsborg är Jeppe Okkels spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.