Espanyol vs Mallorca: Bästa oddsen och matchtipsen

Espanyol gör sig redo för striden mot Mallorca vid RCDE Stadium kommande söndag, en match i omgång 29 av La Liga. Espanyol har för närvarande plats 12 i tabellen med 33 poäng efter 28 spelade matcher. Med 28 omgångar bakom sig har Mallorca lyckats samla ihop 26 poäng och ligger på plats 16 i La Liga. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Espanyol. Men Mallorca har nästan glömt hur det känns att vinna.

Våra tips

Statistik och fakta för Espanyol vs Mallorca i La Liga

 • I 14 av de senaste 15 matcherna Espanyol har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Espanyol har gjort mål i de senaste 15 matcherna i rad
 • Espanyol har släppt in i 16 av de senaste 17 matcherna
 • Espanyol har inte vunnit 9 av 10 av deras senaste matcher
 • Espanyol har inte förlorat 10 av 12 av deras senaste hemmamatcher
 • Mallorca har släppt in i de senaste 14 matcherna i rad
 • Mallorca har förlorat de senaste 5 bortamatcherna i rad
 • Mallorca har inte vunnit de senaste 5 matcherna i rad
 • Espanyol har gjort mål i de senaste 13 hemmamatcherna mot Mallorca i rad
 • Espanyol har inte förlorat 12 av de 13 senaste hemmamatcherna mot Mallorca
 • I 12 av de senaste 14 av Espanyols matcher mot Mallorca var antalet mål under 3.5
 • I 6 av de senaste 8 hemmamatcherna Espanyol har spelat mot Mallorca har båda lagen gjort mål
 • Espanyol har vunnit de senaste 3 hemmamatcherna mot Mallorca i rad

Form: Espanyol mot Mallorca

Espanyol njuter av en stabil insats

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Espanyol eftersom de håller sin nivå. Det har varit både högt och lågt för Espanyol den senaste tiden, vilket resulterat i fyra poäng. Mot Villarreal fick de åka hem tomhänta med en 5-1-förlust vilket man dock revanscherade sig med efter en 2-0-vinst mot Getafe. Den senaste matchen blev det delad poäng efter ett oavgjort resultat i en 1-1-match mot Levante.

Mallorca formkurva pekar nedåt

Resultaten har varit katastrofala för Mallorca på senare tid. Därför är man desperata att vinna kommande match. Mallorca har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 0-2 mot Real Sociedad, innan Celta Vigo besegrade dem med 4-3. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Real Madrid tog hem en seger med 0-3.

Espanyol har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.17 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 3.50.

Espanyol vs Mallorca Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Mallorca och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 1-0. Espanyol går in i matchen mot Mallorca med 4-0-6 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. De senaste matcherna mellan Espanyol och Mallorca har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i La Liga

Enligt La Liga tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande 7 poäng och 4 platser. Den här omgången kommer säkerligen att påverka båda lagen för resten av säsongen. Därför kan vi inte vänta på att se Espanyol och Mallorca slåss om poängen i sin kommande sammandrabbning på söndag.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Salva Sevilla när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Mallorca. Hans säsongssaldo är 4 mål just nu.

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för Espanyol är Raul de Tomas spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.