Everton vs Arsenal: Bästa oddsen och matchtipsen

I Premier League-drabbningen på Goodison Park kommande lördag ser vi bottenlaget Everton göra sig redo att slåss om segern mot serieledaren Arsenal.

En blick på Premier League-tabellen visar att den nuvarande skillnaden mellan lagen är 35 poäng 18 platser.

Med både Everton och Arsenal som kommer till den här matchen med tunga förluster i bagaget, tror vi på en snabb revansch för Gunners. Everton kommer troligtvis få det tufft att hänga kvar. Frank Lampard fick nyss sparken och nyss lämnade Anthony Gordon.

Statistik och fakta för Everton vs Arsenal i Premier League

  • Everton har släppt in på de senaste 11 matcherna
  • I 7 av de senaste 8 matcherna Everton har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I de senaste 5 hemmamatcherna i rad Everton har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Everton har förlorade de senaste 4 matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål
  • I 7 av Evertons senaste 8 hemmamatcher var antalet av mål över 2.5
  • Arsenal har inte förlorat 15 av sina senaste 17 bortamatcher
  • Arsenal har vann 4 i de senaste 5 borta matcherna spelat utan att släppa in mål
  • Arsenal har gjort mål i 16 av de senaste 17 bortamatcherna
  • I 12 av Arsenals senaste 14 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Arsenal har vann 8 i de senaste 10 matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål

Everton vs Arsenal Preview

Everton form

Everton har fått utstå en tuff period på slutet. De besegrades med 3-1 av Manchester United, innan Southampton fick med sig en 1-2-seger. En tredje förlust kom mot West Ham, som vann med 2-0. Everton löste endast en seger av sex försök så här långt på Goodison Park i Premier League. De kryssade noll och förlorade fem av dessa möten där de gjorde sju och släppte in tolv mål.

Arsenal form

Även om de förlorade den senaste matchen har ändå resultaten varit godkända för Arsenal. De vann först mot Tottenham med 0-2 följt av vinst mot Manchester United med 3-2. Den vinnande trenden tog sedan slut mot Manchester City, som vann med 1-0. Arsenal noterade 13 poäng efter fyra vinster från sina fem matcher mot lag bland de sex nedersta. De gjorde tio mål, men släppte in två. Arsenal har varit enastående på resande fot på slutet med fem av sex segrar i Premier League. En oavgjord match med betyder att de är obesegrade, och framåt har laget gjort elva samtidigt som man släppt in tre mål.

Everton vs Arsenal H2H

Everton åkte på en smäll när Arsenal plockade ner dem med 5-1 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 2-1-seger. Allt som allt har Arsenal bra resultat mot Everton under tidigare säsonger med övertag på 5-1-4 inför den här matchen. Spelbolagen har Arsenal att vinna denna match till högsta odds på 1.36. Det blev över 2.5 mål i 4 av de 5 senaste Premier League-matcherna mellan Everton och Arsenal. Båda lagen hittade nät sex gånger i de senaste tio matcherna mellan Everton och Arsenal. Bästa odds på BLGM finns hos spelbolagen till 2.05.

Över 2.5 mål blev vinnare sex gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Everton gjorde ett snitt på 1.2 mål, medan Arsenal snittade 2.2 mål. Båda lagen göra mål gick in sex gånger. Över 2.5 mål gjordes i åtta av Everton’s tio senaste hemmamatcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 2.4 gånger i dessa matcher.

Tabellställningar i Premier League

Everton tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på fem förluster under den här perioden. Arsenal vann sju av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade två. Målen flödar just nu för Everton på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sex av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till två gånger för Arsenal i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Everton bara gjort första målet i tre matcher av de senaste tio matcherna. Arsenal gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna. Everton har gjort mål i 5 raka ligamatcher mot Arsenal.

När man tittar på vilka spelare som är i form i båda lagen, ser vi några intressanta namn. Demarai Gray står ut när det gäller Everton, och Martin Ödegaard för gästerna. Vi förväntar oss att bådas namn kommer att synas i målprotokollet för sina lag på på lördag.

Everton kan sakna upp till fem spelare till deras kommande match kommande lördag.

Alex Iwobi, Nathan Patterson, Michael Keane, James Garner och Andros Townsend finns bland de fem spelarna som saknas för Everton på lördag.

Arsenal kommer till exempel inte kunna använda sig av Gabriel eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Några av de fyra som kommer att befinna sig på sidlinjen är Leandro Trossard, Reiss Nelson, Gabriel Jesus och Emile Smith Rowe.