Everton vs Leicester bästa odds och matchtips

Everton kommer att spela mot Leicester i omgång 18 av Premier League vid Goodison Park på söndag. Everton ligger på plats 14 i Premier League med 19 poäng efter att ha spelat 17 matcher. Avståndet till Leicester är 3 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 9 i tabellen efter 16 omgångar. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Everton. De skulle dock kunna skrälla mot Leicester.

Våra tips

Statistik och fakta för Everton vs Leicester i Premier League

 • Everton har inte vunnit 10 av 11 av deras senaste matcher
 • Everton har släppte in i 13 av de senaste 15 matcherna
 • I 11 av de senaste 13 borta matcherna Leicester har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Leicester har gjort mål i 21 av de senaste 23 bortamatcherna
 • Leicester har släppte in i 21 av de senaste 23 matcherna
 • Leicester har inte förlorat 5 av 7 av deras senaste bortamatcher
 • Leicester har inte vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • I 10 av de senaste 11 hemmamatcherna Everton har spelat mot Leicester har båda lagen gjort mål
 • Everton har släppte in i de senaste 11 hemmamatcherna mot Leicester i rad
 • I 9 av de senaste 11 Evertons hemmamatcher mot Leicester var antalet av mål över 2.5
 • I de senaste 8 Evertons matcher mot Leicester var antalet av mål under 3.5
 • Everton har gjort mål i 15 av de senaste 17 matcherna mot Leicester

Form: Everton mot Leicester

Everton har problem att hitta bra resultat

The Toffees hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Det har varit en händelserik tid för Everton de senaste tre matcherna som inleddes med att besegra Arsenal med 2-1. Nästa match blev en besvikelse efter en 3-1-förlust mot Crystal Palace. Deras senaste match, där man tog sig an Chelsea gav ett oavgjort resultat (1-1).

The Foxes njuter av en stabil insats.

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Leicester eftersom de håller sin nivå. Man lyckades nyligen bryta en förlustsvit på två matcher som kom mot Aston Villa och Napoli (Champions League) med en vinst mot Newcastle med 4-0.

Det ser ut som en jämn match, men Leicester verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Evertons.

Everton vs Leicester Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Everton & The Foxes spelades 27 januari 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Everton går in i matchen mot Leicester med 6-1-3 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. 5 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Everton och Leicester blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 3 poäng. Detta innebär att denna omgångs 18 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Everton kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Leicester som för närvarande ligger på plats nummer 9 med 22 poäng i den kommande matchen kommande söndag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Jamie Vardy när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Leicester. Hans säsongssaldo är 9 mål just nu. 

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Everton är Demarai Gray spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.