Falkenbergs FF vs AFC Eskilstuna bästa odds och matchtips

Falkenbergs FF drar fördel av hemmaplan när AFC Eskilstuna gästar i Superettan kommande söndag. Falkenbergs FF är placerade på plats 15 i Superettan med 25 poäng efter 27 spelade omgångar. AFC Eskilstuna ligger på plats tolv i tabellen med 31 poäng efter 27 spelade matcher. Det är tuffa tider för både Falkenbergs FF och AFC Eskilstuna i Superettan. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Falkenbergs FF vs AFC Eskilstuna i Superettan.

  • Falkenbergs FF vann inte de senaste fyra matcherna i rad;
  • Falkenbergs FF släppte in i 23 av de senaste 25 matcher;
  • Falkenbergs FF nätade i tolv av de senaste 14 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Falkenbergs FFs senaste två av fyra matcher.
  • AFC Eskilstuna har förlorat i fyra av de senaste fem matcher;
  • AFC Eskilstuna släppte in i 19 av de senaste 21 matcher;
  • AFC Eskilstuna släppte in de senaste 14 matcherna i rad;
  • AFC Eskilstuna släppte in de senaste tolv matcherna i rad på bortaplan.

Form: Falkenbergs FF mot AFC Eskilstuna

Falkenbnergs formkurva pekar nedåt

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Falkenbergs FF eftersom de håller sin nivå. Falkenbergs FF har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 4-1 mot Helsingborg och IFK Värnamo. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 1-1 mot GIF Sundsvall vilket gav en poäng.

AFC Eskilstuna fångades av slumpen.

Resultaten har varit under all kritik för AFC Eskilstuna på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Den senaste tiden har man förlorat mot Helsingborg, följt av ytterligare en förlust mot Varberg. Senast blev det 1-1 mot Sundsvall

Falkenbergs FF har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.17 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 3.25.

Falkenbergs FF vs AFC Eskilstuna Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Falkenbergs FF & AFC Eskilstuna spelades 12 juni 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Falkenbergs FF tar sig an AFC Eskilstuna med 5-2-3 i bagaget från deras senaste matcher i Superettan. Tre gånger i den senaste tio matcher mellan Falkenbergs FF och AFC Eskilstuna blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet fem gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen sex poäng. Även om Falkenbergs FF inte kommer att ha en möjlighet att komma över AFC Eskilstuna i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. AFC Eskilstuna, som nu ligger på tolv med 31 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Adam Bergmark Wiberg. Han är toppskytt för Falkenbergs FF, för närvarande på sex mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i två av deras sex senaste matcher. Även Oliver Hintsa har nätat tre gånger de senaste fem matcherna.

AFC Eskilstuna kommer att hoppas att Ashley Coffey hittar nätet igen. Han har gjort tre mål de senaste fem matcherna.