Fiorentina vs Atalanta: Bästa oddsen och matchtipsen

Både Fiorentina och Atalanta satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på kommande söndag. Fiorentina är placerade på plats 8 i Serie A med 39 poäng efter 24 spelade omgångar. Atalanta ligger på plats 5 i tabellen med 44 poäng efter 24 spelade matcher. Eftersom Fiorentina går in i matchen som underdogs kommer de att vara väldigt sugna att skrälla och ta poäng mot Atalanta.

Våra tips

Statistik och fakta för Fiorentina vs Atalanta i Serie A

 • Fiorentina har gjort mål i 16 av de senaste 18 hemmamatcherna
 • Fiorentina har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
 • Fiorentina har vunnit 7 av 9 av deras senaste hemmamatcher
 • Atalanta har inte förlorat 14 av 15 av deras senaste bortamatcher
 • I de senaste 3 matcherna i rad Atalanta har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Atalanta har inte vunnit de senaste 5 matcherna i rad
 • Atalanta har släppt in i de senaste 3 matcherna i rad
 • Fiorentina har inte förlorat 15 av de 17 senaste hemmamatcherna mot Atalanta
 • I de senaste 6 av Fiorentinas matcher mot Atalanta var antalet mål över 2.5
 • Fiorentina har gjort mål i 15 av de senaste 17 hemmamatcherna mot Atalanta
 • I 7 av de senaste 9 matcherna Fiorentina har spelat mot Atalanta har båda lagen gjort mål
 • Fiorentina har inte vunnit 9 av de 11 senaste matcherna mot Atalanta

Form: Fiorentina mot Atalanta

Fiorentina fortsätter trumma på.

Fiorentina hoppas att den goda formen håller i sig. Fiorentina kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Lazio fick de lämna matchen tomhänta efter en 3-0-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Atalanta med 3-2. De byggde på den positiva trenden genom en 2-1-seger mot Spezia i sin senaste match.

Atalanta har problem att hitta bra resultat

Atalanta tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Atalanta har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 1-2 mot Cagliari och Fiorentina. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 1-1 mot Juventus vilket gav en poäng.

Fiorentina har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.60 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 2.72.

Fiorentina vs Atalanta Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 11 september 2021, och Fiorentina gick därifrån med en 2-1-seger. Fiorentina tar sig an Atalanta med 2-4-4 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 6 gånger i de senaste 10 matcher mellan Fiorentina och Atalanta. Båda lagen gör mål var ut 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 5 poäng. Även om Fiorentina inte kommer att ha en möjlighet att komma över Atalanta i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Atalanta, som nu ligger på 5 med 44 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Överraskande nog är det mittbacken Berat Djimsiti som är lagets bästa målskytt just nu i Atalanta. 2 mål de senaste 6 matcherna innebär ett trendbrott för albanen.

Med 4 mål på de senaste 6 matcherna är Krzysztof Piątek den mest formstarka anfallaren i Fiorentina. Nyförvärvet har gjort en riktigt fin start i klubben.