Georgien vs Sverige bästa odds och matchtips

Georgien möter Sverige på Batumi Stadium kommande torsdag i VM-kvalet. Georgien kommer till matchen med rank 93 enligt FIFAs världsranking. Gästerna Sverige kommer in som betydligt högre rankade på 17:e plats. 

 

Statistik och fakta för Georgien vs Sverige i World Cup.

Ett formsvagt Georgien

  • Georgien har förlorat de senaste fyra matcherna i rad hemma;
  • Georgien vann inte de senaste elva matcherna i rad hemma;
  • Georgien har förlorat i fem av de senaste sex matcher hemma;
  • Georgien släppte in i 26 av de senaste 28 matcher.

Gruppledarna Sverige

  • Sverige har vunnit i fem av de senaste sex matcherna;
  • Sverige nätade i elva av de senaste 13 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Sveriges senaste fyra av sex matcher;
  • Sverige har inte släppt in i fyra av de senaste sex matcher.

Georgien vs Sverige statistik och analys

Georgien har inte precis chockat världen med något lysande målskytte på senaste tiden. Georgien har endast mäktat med fem mål i deras tio matcher vilket ger ett snitt på bara 0.5 mål per match. I noll av dessa matcher höll de nollan, och i övriga släppte man in 15 mål vilket ger ett snitt på 1.5 insläppta mål per match.

Sverige inledde VM-kvalet med fin form från deras tio senaste matcher. Sverige snittade 1.7 mål per match, totalt 17 mål, i motsats till sju insläppta mål vilket ger ett snitt på 0.7 insläppta per match. I sex av dessa matcher höll de också nollan.

Form: Georgien mot Sverige

Georgien fortsätter att se bleka ut

Georgien tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Georgien har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Bulgarien i en match som slutade 4-1. Grekland blev också för svåra och tog hem vinsten med 2-0, innan Georgien lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 2-1 mot Kosovo.
 

Sverige har hittat inspiration.

Sverige hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Man har den senaste tiden förlorat snöpligt mot Grekland borta, men revanscherat sig på hemmaplan med en 3-0 seger mot Kosovo som följdes upp av 2-0 mot Grekland hemma.
 

Georgien vs Sverige Matchhistorik

När dessa två lagen senast spelade match mot varandra vann Sverige och tog hem tre poäng efter resultatet som blev 1-0.

Georgien tar sig an Sverige med 0-0-1 i bagaget från deras senaste matcher i VM-kvalet.

Skytteligan

Zurab Davitashvili är spelaren värd att titta lite extra på, han kommer sikta på fler mål. Han har redan gjort det två gånger på de senaste sex matcherna för Georgien. 

Emil Forsberg kommer till VM-kvalet väldigt angelägen att fortsätta det momentum han har byggt upp de senaste sex landskamperna för Sverige. Han har lyckats näta tre gånger de senaste sex matcherna. Detsamma gäller Alexander Isak och vi har även Robin Quaison som satt dit två bollar de senaste tre matcherna.