• I 8 av Tjeckiens senaste 10 matcher i EM var antalet av mål under 2.5
  • Tjeckien har gjort mål i 13 av de senaste 15 matcherna

Georgien vs Tjeckien H2H

Det är första gången på länge i EM-sammanhang som Georgien ska spela mot Tjeckien.

Över 2.5 mål gjordes i åtta av Georgien’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 2.3 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de två mål under den här perioden.

Georgien vs Tjeckien Preview

Georgien form

Georgien har varit med om allt i sina tre senaste matcher. De delade först på poängen efter 0-0 mot Greece, innan det blev det seger med 1-3 mot Montenegro. Tyvärr följdes det upp av en 3-1-torsk mot Turkiet. Georgien vann hälften av sina sex senaste landskamper, och spelade oavgjort en. De förlorade en, där mangjorde 21 mål och släppte in elva mål.

Tjeckien form

Även om de förlorade den senaste matchen har ändå resultaten varit godkända för Tjeckien. De vann först mot Malta med 7-1 följt av vinst mot North Macedonia med 2-1. Den vinnande trenden tog sedan slut mot Portugal, som vann med 2-1. Tjeckien har varit enastående på resande for på slutet, med fem vinster i de sex senaste landskamperna. De såg även två oavgjorda och två förluster, medan man gjorde nio och släppte in nio mål.

Nuvarande tabellen i EM

Georgien tog blygsamma fem segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i fyra av matcherna, medan det blev ett förluster. Tjeckien vann tre av de 10 senaste och spelade oavgjort tre samt förlorade fyra av matcherna under denna period. Georgien hindrade besökarna på Volksparkstadion från att göra mål sex gånger av de 10 senaste matcherna. Medan Tjeckien har kunnat hålla nollan två av de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Det finns ett fåtal spelare i lagen som just nu sticker ut i målproduktionen. För gästerna har Antonin Barak hittat rätt på slutet med tre mål i de sex senaste matcherna. Är han med i startelvan på Volksparkstadion klockan 15:00 22:a juni, är det för Tjeckien litar på att han snyggar till siffrorna mot Georgien. De senare litar på Budu Zivzivadze, som hittat rätt tre gånger på sex matcher.