Häcken vs Hammarby bästa odds och match tips

Både Häcken och Hammarby är i mitten av tabellen innan de möts på kommande söndag. Båda lagen kan jaga poäng utan att ta en alltför stor risk. Efter 19 matcher är Häcken rankad som nummer 10 i Allsvenskan med 23 poäng. Det ger ett gap på 7 poäng till Hammarby, som har plats nummer 6 med 30 poäng. Båda lagen kommer att försöka ta sig in bland de sex främsta i tabellen när Häcken möter Hammarby i en mitttabellensmatch.

Våra tips

Statistik och fakta för Häcken VS. Hammarby.

  • Häcken är obesegrade de senaste 6 matcherna i rad hemma;
  • Häcken nätade i 16 av de senaste 18 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Häckens senaste 6 av 8 matcher;
  • Häcken släppte in i 6 av de senaste 8 matcher.
  • Hammarby vann inte de senaste 4 matcherna i rad på bortaplan;
  • Hammarby nätade i 14 av de senaste 16 matcher;
  • Hammarby släppte in i 6 av de senaste 8 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Hammarbys senaste 2 av 4 matcher.

Form: Häcken mot Hammarby

Häcken kan visa mycket mer.

Häcken hoppas bryta sin inte så bra form i denna match. I de tre senaste matcherna för Häcken tog de en 3-2 vinst mot IFK Göteborg och sen blev det 4-2 förlust mot Elfsborg. Den senaste matchen var 0-0 mot Mjällby.

Hammarby verkar spela lite bättre än hemmalaget.

Resultaten har varit precis som förväntas av ett sådant lag. I de tre senaste landskamperna för Hammarby gick det så här: den första tog de en 2-1 vinst mot Malmö FF och sen blev det 4-1 förlust mot Djurgården. Den senaste matchen blev 1-0 vinst mot Varbergs BoIS FC.

Det ser ut som en jämn match, men Hammarby verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Häckens. Men vi tror fortfarande att gästerna inte kommer att ta alla 3 poäng.

Häcken VS. Hammarby Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Häcken vs Hammarby spelades 1 Maj 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Häcken möter Hammarby med 5-3-2 från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. 5 gånger i den senaste 10 matcher mellan Häcken och Hammarby blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av ställningen är skillnaden mellan de två lagen 7 poäng. Även om Häcken inte kommer att ha en möjlighet att komma över Hammarby någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Hammarby, som nu ligger på 6 med 30 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Alexander Jeremejeff. Han är toppskytt för Häcken, för närvarande på 9 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher.

Hammarby kommer att hoppas att Gustav Ludwigson hittar nätet igen. Han står på 8 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.