Häcken vs IFK Göteborg: Bästa oddsen och matchtipsen

Häcken tar sig an IFK Göteborg för en spännande match i Allsvenskan kommande söndag på Bravida Arena. Häcken ordnar 6 poäng efter sina 2 första matcher på den här säsongen. De kommer bli tuffa att möta i sin jakt på högsta poäng. IFK Göteborg står även dem på 6 poäng efter sina 2 första matcher den nya säsongen. De kommer bli tuffa att möta i sin jakt på högsta poäng. Även om IFK Göteborg går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i Allsvenskan.

Våra tips

Statistik och fakta för Häcken vs IFK Göteborg i Allsvenskan

 • I de senaste 5 matcherna i rad Häcken har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Häcken har inte förlorat 7 av sina senaste 9 matcher
 • Häcken har gjort mål i 7 av de senaste 8 matcherna
 • IFK Göteborg har släppt in i 12 av de senaste 14 bortamatcherna
 • IFK Göteborg har vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • IFK Göteborg har inte förlorat 7 av sina senaste 9 matcher
 • IFK Göteborg har gjort mål i 8 av de senaste 10 matcherna
 • IFK Göteborg har inte vunnit 5 av sina senaste 6 bortamatcher
 • I 15 av de senaste 17 av Häckens hemmamatcher mot IFK Göteborg var antalet mål över 2.5
 • Häcken har gjort mål i 15 av de senaste 17 hemmamatcherna mot IFK Göteborg
 • I 7 av de senaste 9 matcherna Häcken har spelat mot IFK Göteborg har båda lagen gjort mål
 • Häcken har släppt in i 13 av de senaste 15 hemmamatcherna mot IFK Göteborg
 • Häcken har inte förlorat 9 av de 11 senaste matcherna mot IFK Göteborg

Form: Häcken mot IFK Göteborg

Häcken fortsätter trumma på

Häcken hoppas att den goda formen håller i sig. Häcken kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Hammarby fick de lämna matchen tomhänta efter en 4-0-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra AIK med 4-2. De byggde på den positiva trenden genom en 2-1-seger mot Degerfors i sin senaste match.

IFK Göteborg håller målet i sikte

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller IFK Göteborg eftersom de håller sin nivå. IFK Göteborg kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med full pott på två matcher. Mot Elfsborg fick de lämna matchen tomhänta efter en 1-0-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra IFK Värnamo med 2-1. De byggde på den positiva trenden genom en 0-1-seger mot Helsingborg i sin senaste match.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Häcken det bästa valet här till odds 2.00.

Häcken vs IFK Göteborg Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Häcken med sig 3 poäng därifrån i en 3-2-seger. Häcken tar sig an IFK Göteborg med 3-5-2 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. De senaste matcherna mellan Häcken och IFK Göteborg har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Allsvenskan

Enligt Allsvenskan-tabellen har båda lagen fått lika många poäng hittills. Därför kommer denna match i omgång 3 säkerligen att ha en inverkan på båda lagen eftersom de kan gå före med tre poäng från varandra. Det kommer säkert att bli spännande att se Häcken och IFK Göteborg slåss om poängen i sin kommande match på söndag.

Skytteligan

Alexander Jeremejeff är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Häcken kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer IFK Göteborg ställa hoppet till Marcus Berg att han ska lägga till fler mål till de 3 han gjort de senaste sex matcherna.