• Västerås SK har släppt in i 18 av de senaste 20 matcherna
  • I 12 av Västerås SKs senaste 14 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Västerås SK har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna i Allsvenskan

Häcken vs Västerås SK H2H

Senast lagen mötte varandra gick Häcken av planen som 1-2-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande söndag. Häcken går in i matchen mot Västerås SK med 1-0-0 i ryggen från deras senaste ett möte. En win-rate på 100% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Häcken fick ut mer av Västerås SK i 5 av de senaste 7 mötena. Häcken gjorde minst ett mål i 7 av sina 8 senaste matcher i Allsvenskan mot Västerås SK. I ett av de senaste ett match mellan Häcken och Västerås SK gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste ett matchen mellan lagen. Häcken gjorde ett snitt på två mål, medan Västerås SK snittade ett mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång. Det blev över 2.5 mål i tio av Häcken’s senaste tio matcher runt om i alla turneringar. De höll ett snitt på 2.6 mål under denna period. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de ett mål under den här perioden.

Häcken vs Västerås SK Preview

Häcken form

Häcken har varit med om allt i sina tre senaste matcher, vilket har gett dem 4 poäng. Först blev det förlust med 3-5 mot Elfsborg, innan man plockade upp ett 2-2-resultat mot IFK Värnamo. I den senaste matchen blev det vinst 2-6 mot F91 Dudelange. Häcken gjorde 16 mål och släppte in tolv i sina senaste åtta matcher mot lag från den nedre halvan av Allsvenskan. De samlade 16 poäng och fem segrar.

Västerås SK form

Västerås SK har varit med om allt i de tre senaste matcherna runt om i alla tävlingar. Mot Häcken,gick man hem tomhänta efter en 1-2-förlust, sedan lyckades man vinna med 2-1 motIFK Norrköping. Senast fick man dela på poängen efter 1-1 mot IFK Göteborg. Västerås SK vann ett matcher och plockade tre poäng från deras åtta möten mot lag från den övre halvan av Allsvenskan. De gjorde fyra mål och släppte in tolv. Västerås SK har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Allsvenskan. Man spelade oavgjort i två och förlorade tre, släppte in sex mål och gjorde sex.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Häcken tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på tre förluster under den här perioden. Västerås SK vann tre av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade fem. Båda lagen har varit usla på att hålla koll på sina motståndare på slutet. Medan Häcken lyckades hålla nollan i noll av matcherna på Bravida Arena, höll Västerås SK tätt i två av de senaste bortamatcherna.

Senaste lagnyheter

Häcken gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Västerås SK gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen gjorde mål i 7 raka hemmamatcher som Häcken spelat. Häcken har gjort mål i 5 raka ligamatcher mot Västerås SK.