Hammarby vs AIK bästa odds och matchtips

Hammarby gör sig redo för striden mot AIK på Tele2 Arena på söndag, en match i runda 23 av Allsvenskan. Som nummer sju har Hammarby lyckats skrapa ihop 34 poäng efter 22 spelade matcher. Med 44 poäng har AIK efter 22 matcher placerat sig på en andraplats i Allsvenskan.

Våra tips

Statistik och fakta för Hammarby vs AIK

  • Hammarby har vunnit de senaste tre matcherna i rad hemma;
  • Hammarby har vunnit i fem av de senaste sex matcher hemma;
  • Hammarby nätade i 17 av de senaste 19 matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Hammarbys senaste fem av sju matcher.
  • AIK vann inte de senaste tre matcherna i rad på bortaplan;
  • AIK nätade i 18 av de senaste 20 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i AIKs senaste fyra av sex matcher.

Form: Hammarby mot AIK

Hammarby är inne i ett bra flow

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Hammarby de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Den första av de tre senaste matcherna för Hammarby tog en 3-0 vinst mot IFK Göteborg följt av en 1-1 mot Häcken. Den senaste matchen slutade med en 3-1 förlust mot IFK Norrköping.

AIK hoppas kunna utöka poängen

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller AIK eftersom de håller sin nivå. De tre senaste matcherna för AIK slutade 1-1 mot Kalmar FF följt av en 2-1 förlust mot Degerfors och slutligen, i den senaste matchen, blev det en 1-0 vinst mot Djurgården.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Hammarby vs AIK Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 25 april 2021, och AIK gick därifrån med en 2-0 seger. Hammarby går in i matchen mot AIK med 2-2-6 i bagaget från deras senaste tio matcherna i Allsvenskan. Tre gånger i de senaste tio matcherna mellan Hammarby och AIK blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet tre gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen tio poäng. Även om Hammarby inte kommer att ha en möjlighet att komma över AIK i ligan någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. AIK, som nu ligger en andraplats med 44 poäng, kommer att göra sitt bästa för att hänga med Djurgården i toppstriden. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Gustav Ludwigson. Han är toppskytt för Hammarby, för närvarande på åtta mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i två av de senaste sex matcherna. Han har dock haft fyra matchers måltorka. 

AIK kommer att hoppas att Nabil Bahoui hittar nätet igen. Han står på sju mål i alla tävlingar den här säsongen och gjort fyra mål på de senaste fyra matcherna.