IFK Norrköping vs Elfsborg bästa odds och matchtips

IFK Norrköping kommer att spela mot Elfsborg i omgång 26 av Allsvenskan vid Platinumcars Arena på söndag. IFK Norrköping ligger på plats 6 i Allsvenskan med 40 poäng efter att ha spelat 25 matcher. Avståndet till Elfsborg är åtta poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats två i tabellen efter 25 omgångar. 2 förluster i de senaste tre matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos IFK Norrköping. De skulle dock kunna skrälla mot Elfsborg.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Norrköping vs Elfsborg

  • IFK Norrköping vann inte de senaste tre matcherna i rad;
  • IFK Norrköping är obesegrade de senaste fem matcherna i rad hemma;
  • IFK Norrköping har vunnit i fyra av de senaste fem matcher hemma;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IFK Norrköpings senaste tolv av 14 matcher.
  • Elfsborg har vunnit de senaste fyra matcherna i rad;
  • Elfsborg har vunnit i fyra av de senaste fem matcher;
  • Elfsborg nätade i 19 av de senaste 21 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Elfsborgs senaste åtta av tio matcher.

Form: IFK Norrköping mot Elfsborg

IFK Norrköping håller målet i sikte

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av IFK Norrköping de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. IFK Norrköping har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 5-0 mot Häcken och AIK. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 2-2 mot Mjällby vilket gav en poäng.

Elfsborg fortsätter att plocka poäng

Elfsborg hoppas att den goda formen håller i sig. Man har har plockat full pott den senaste tiden – i stil. Först besegrade man Djurgården med 3-0, följt av ytterligare en kross mot Sirius. Senast blev det lite jämnare men man besegrade till slut även Degerfors.

Det ser ut som en jämn match, men Elfsborg verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än IFK Norrköpings.

IFK Norrköping vs Elfsborg Matchhistorik

I senaste matchen mellan IFK Norrköping och Elfsborg var det en tillknäppt match som Elfsborg lyckades vinna med 1-0. IFK Norrköping tar sig an Elfsborg med 3-3-4 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. Över 2,5 mål var ett vinnande spel fyra gånger i de senaste tio matcher mellan IFK Norrköping och Elfsborg. Båda lagen gör mål var ett vinnande spel fem gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen åtta poäng. Även om IFK Norrköping inte kommer att ha en möjlighet att komma över Elfsborg i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Elfsborg, som nu ligger på andraplats med 48 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Elfsborg har flera bra målskyttar just nu. Sveinn Aron Gudjohnsen har gjort tre på de senaste sex, medan Rasmus Alm och Jeppe Okkels gjort två var.

Med fyra mål på de sex senaste matcherna för IFK Norrköping är Samuel Adegbenro spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.