IK Brage vs Östers IF bästa odds och matchtips

IK Brage drar fördel av hemmaplan när Östers IF gästar i Superettan på måndag. IK Brage ligger näst sist med ynka 22 poäng efter att ha spelat 22 matcher. Avståndet till Öster på en åttondeplats är åtta poäng. Öster är inne i en bra trend med tre raka vinster och skulle kunna knappa in på Jönköping med en vinst här.

Våra tips

Statistik och fakta för IK Brage vs Östers IF

  • IK Brage vann inte de senaste tre matcherna i rad;
  • Brage nätade i 15 av de senaste 17 matcherna;
  • Brage släppte in i åtta av de senaste tio matcherna.
  • Östers IF har vunnit de senaste tre matcherna i rad;
  • Öster är obesegrade de senaste fyra matcherna i rad;
  • Öster har förlorat fyra av de senaste fem matcher på bortaplan.

Form: IK Brage mot Östers IF

IK Brage har problem att hitta bra resultat

IK Brage hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. I de tre senaste matcherna för IK Brage gick det så här: den första förlorade de med 3-1 mot Trelleborgs FF och sen blev det en 4-1 förlust mot GAIS. Den senaste matchen blev en 0-0 mot Jönköping.

Öster har en positiv trend på gång

Öster har en riktigt bra period just nu med tre raka vinster. Man började vinstsviten med en 2-0 seger mot serieledarna Värnamo följt av en 2-0 vinst mot Falkenbergs FF. Den senaste matchen slutade med en 2-1 vinst mot Helsingborg.

Det ser ut som en jämn match, men Östers IF verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än IK Brages.

IK Brage vs Östers IF Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Brage och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. IK Brage tar sig an Östers IF med 3-2-5 i bagaget från deras senaste matcher i Superettan. De senaste matcherna mellan IK Brage och Östers IF har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen åtta poäng. Även om IK Brage inte kommer att ha en möjlighet att passera Öster inom den närmsta tiden, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Östers IF, som nu ligger på plats åtta med 30 poäng, kommer att göra sitt bästa för att knappa in på Jönköping. Hur som helst kommer matchen kommande måndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Leonard Pllana. Han är toppskytt för IK Brage, för närvarande på nio mål under hela säsongen. Han har dock haft måltorka de senaste två matcherna och gjort tre mål de senaste fem matcherna.

Östers IF kommer att hoppas att Nicolas Mortensen hittar nätet igen. Han har gjort sex mål under säsongen och har nätat i de två senaste matcherna.