• I 6 av Helsingborgs senaste 8 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • I 5 av Helsingborgs senaste 7 matcher var antalet av mål under 2.5

IK Oddevold vs Helsingborg H2H

Det är första gången på länge i Superettan-sammanhang som IK Oddevold ska spela mot Helsingborg.

Över 2.5 mål gjordes i fem av IK Oddevold’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på ett mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i tre av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 0.8 mål under den här perioden.

IK Oddevold vs Helsingborg Preview

IK Oddevold form

IK Oddevold har varit med om allt i sina tre senaste matcher, vilket har gett dem 4 poäng. Först blev det förlust med 2-0 mot Sandvikens IF, innan man plockade upp ett 1-1-resultat mot Degerfors. I den senaste matchen blev det vinst 2-3 mot Utsiktens BK. IK Oddevold har tagit åtta poäng i deras sju matcher mot lag från den övre halvan av Superettan-tabellen. De vann två av dessa matcher med åtta mål mot tolv. IK Oddevold tog bara två segrar på de sex senaste Superettan-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika tre och förlorade en, de gjorde sex och släppte in fem mål.

Helsingborg form

Resultaten har varit upp och ner för Helsingborg, som vann mot Örebro med 1-0. Det följdes upp med en tung förlust med 4-0 mot Östers IF och nu senast en 1-0-vinst mot Varbergs BoIS FC. Helsingborg tog fyra poäng från sina sju matcher mot lag från den övre halvan av Superettan-tabellen. De vann noll, gjorde fem mål och släppte in elva.

Nuvarande tabellen i Superettan

IK Oddevold tog blygsamma tre segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i fyra av matcherna, medan det blev tre förluster. Helsingborg vann tre av de 10 senaste och spelade oavgjort två samt förlorade fem av matcherna under denna period. Målen flödar just nu för IK Oddevold på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i åtta av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till fem gånger för Helsingborg i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Överraskande har IK Oddevold endast gjort första målet i tre matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Helsingborg endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan.