Inter vs Fiorentina: Bästa oddsen och matchtipsen

Inter är favorittippade kommande lördag mot Fiorentina i Serie A. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i San Siro. På plats 3 i Serie A ligger just nu Inter som samlat ihop 59 poäng efter deras 28 spelade matcher. Med 46 poäng befinner sig Fiorentina på plats 8 efter 28 spelade matcher. Inter siktar på att närma sig toppen på lördag.

Våra tips

Statistik och fakta för Inter vs Fiorentina i Serie A

 • Inter har gjort mål i 17 av de senaste 19 hemmamatcherna
 • Inter har inte förlorat de senaste 5 matcherna i rad
 • Inter har inte vunnit 6 av 8 av deras senaste matcher
 • Inter har släppt inte in i 4 av de senaste 5 matcherna
 • Fiorentina har släppt in i de senaste 12 bortamatcherna i rad
 • I 8 av de senaste 9 bortamatcherna Fiorentina har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Fiorentina har inte förlorat 5 av 7 av deras senaste matcher
 • Fiorentina har inte vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Inter har inte förlorat 17 av de 19 senaste hemmamatcherna mot Fiorentina
 • Inter har gjort mål i 17 av de senaste 19 hemmamatcherna mot Fiorentina
 • I 7 av de senaste 9 av Inters hemmamatcher mot Fiorentina var antalet mål över 2.5
 • I 6 av de senaste 8 matcherna Inter har spelat mot Fiorentina har båda lagen gjort mål
 • Inter har vunnit de senaste 3 matcherna mot Fiorentina i rad

Form: Inter mot Fiorentina

Inter håller målet i sikte.

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Inter som hållit sin nivå. Inter ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter några riktigt bra resultat i de senaste tre matcherna då man också lyckades samlade på sig sju poäng. Segertåget började med vinster med 5-0 och 1-0 mot Salernitana respektive Liverpool. Vinstsviten stoppades dock sedan av Torino, som fick med sig ett 1-1-resultat och lagen fick därmed en poäng vardera den gången.

Fiorentina flyter med

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Fiorentina de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. När man tittar på Fiorentina’s senaste tre matcher är det svårt att sia om vad som komma skall. I mötet med Juventus tog de en vinst med 0-1, följt av ett oavgjort resultat, (1-1) mot Verona. Senast det begavs fick man lämna matchen djupt besvikna efter en tung 1-0-förlust mot Bologna.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Inter är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.48.

Inter vs Fiorentina Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Inter mot Fiorentina var ett Serie A-möte så sent som 21 september 2021 och vi såg då Inter ta en 3-1-vinst. Inter tar sig an Fiorentina med 5-4-1 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. Inter har fått ett litet övertag i sina senaste matcher. Matcher som har haft en tendens att bjuda på ganska många mål förresten.

Tabellställningar i Serie A

Om man tittar på den nuvarande Serie A-ställningen så skiljer Inter och Fiorentina för närvarande i 13 poäng och 5 placeringar. Inter kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Fiorentina kommande lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Fiorentina är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Inter och Fiorentina kommer att sluta.

Skytteligan

Lautaro Martinez är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Inter kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Fiorentina ställa hoppet till Krzysztof Piatek att han ska lägga till fler mål till de 3 han gjort de senaste sex matcherna.