• I de senaste 3 Albaniens matcher i EM, var antalet mål under 2.5
  • Albanien har inte vunnit de senaste 4 matcherna i rad

Kroatien vs Albanien H2H

Det är första gången på länge i EM-sammanhang som Kroatien ska spela mot Albanien.

Över 2.5 mål gjordes i fem av Kroatien’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.4 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fem av de senaste tio matcherna som Albanien spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.5 mål i snitt under den här tiden.

Kroatien vs Albanien Preview

Kroatien form

Kroatien är ute efter att studsa tillbaka på vinnarspåret igen. I de tre senaste matcherna slog de först North Macedonia med 3-0, innan det blev det seger mot Portugal med 1-2. Segersviten tog slut senast mot Spanien, som vann med 3-0 Kroatien har visat stark form och vunnit fem av de sex senaste landskamperna. De gjorde även 14 mål, medan släppte in sju när de spelade oavgjort en och förlorade två.

Albanien form

Även om de förlorade den senaste matchen har ändå resultaten varit godkända för Albanien. De vann först mot Liechtenstein med 3-0 följt av vinst mot Azerbaijan med 3-1. Den vinnande trenden tog sedan slut mot Italien, som vann med 2-1. Albanien vann två gånger samt två oavgjorda och tre förluster i sina sex senaste landskamper. Målstatistiken var sju insläppta och sex gjorda.

Nuvarande tabellen i EM

Kroatien tog samtliga tre poäng fem gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade fyra och åkte på ett förluster under den här perioden. Albanien vann ett av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort fyra och förlorade fem. Kroatien hindrade besökarna på Volksparkstadion från att göra mål fem gånger av de 10 senaste matcherna. Medan Albanien har kunnat hålla nollan noll av de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Nedim Bajrami visar bra form just nu för Albanien, då han gjorde ett mål på sina sex senaste matcher i EM. Gästerna hoppas mer på honom mot Kroatien, som är stora favoriter kommande onsdag. Att hålla sig till Lovro Majer ser också lovande ut då han gjort noll mål i sina senaste EM-matcher.