Kroatien vs Marocko – Match-förhandstitt, Bästa oddsen och Speltips

Match om bronspengen på lördag mellan Kroatien och Marocko. En på förhand jämn match som det känns, men vilka drar längsta strået?

Båda lagen vägde för lätt i semifinalerna men prestationen hittills är fantastisk från båda håll. Kroatien har plats 12 i världsrankingen och Marocko plats 22, men vi lär få se lagen klättra med all säkerhet här.

Känslan säger att den här matchen kan gå hela vägen till straffläggning. Väl där får vi se vem av succemålvakterna som tar laget till tredjeplatsen.

Våra tips

Kroatien vs Marocko Statistik

  • Kroatien har inte förlorat 20 av sina senaste 22 matcher
  • I de senaste 3 Kroatiens matcher, var antalet mål över 2.5
  • Kroatien har släppt in på de senaste 3 matcherna
  • I de senaste 12 Marockos matcher, var antalet mål under 3.5
  • Marocko har inte förlorat 12 av sina senaste 14 matcher
  • Marocko har vunnit 4 av sina senaste 5 matcher
  • Marocko har inte släppt in i 8 av de senaste 10 matcherna
  • Marocko har vann 4 i de senaste 5 matcherna och totalt antal mål var under 3.5
     

Kroatien vs Marocko Preview

Kroatien form

Det är varken bra eller katastrofalt för Kroatien som endast tagit två poäng i de tre senaste matcherna. Först blev det oavgjort 1-1 mot Japan, följt av ett nytt kryss. Denna gång 0-0 mot Brasilien, och sedan alltså förlust 3-0 mot Argentina. Kroatien kunde vinna sju av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade två gånger. De fick utstå förluster i ett av dessa matcher.

Marocko form

Marocko kunde addera fyra poäng på kontot från sina tre senaste matcher.. De delade först på poängen efter 0-0 mot Spanien, Sedan tog de tre poäng i en 1-0-seger mot Portugal. Tyvärr följdes det här upp med en 2-0-förlust mot Frankrike.

I sina 10 senaste matcher vann Kroatien sju gånger, spelade oavgjort två och förlorade ett gånger. Marocko tog sju segrar, två oavgjorda och ett förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i sex av Kroatien’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på två mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i tre av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.5 mål under den här perioden.

Kroatien har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. Marocko gjorde första målet i sju gånger i de senaste tio matcherna. Kroatien lyckades med två vinster utan att släppa in mål i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar.

Det räcker att kolla på Andrej Kramaric, när man ska leta efter en anfallare i god målform. Han nätade två gånger på slutet för Kroatien i VM, medan Youssef En-Nesyri lyckades göra två mål på de sex senaste för Marocko i samma liga. Ingen tvekan att båda är ute efter nya strutar här.